Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Okay Tuncay

Okay Tuncay
@Okay_book
Sanatçı adayı, meraklı bir okur.
Öğrenci
Mimar Sinan GSF Resim
İstanbul
14 okur puanı
Şubat 2020 tarihinde katıldı
“Tanrılar vardır dedim ve diyeceğim her zaman ama insan işleriyle uğraştıklarına inanmam. -Ennius”
Reklam
“Günlük hayatımızda ve insanlarla olan alışverişimizde fazla parlak ve keskin bir zekâ göstermek de doğru değildir. Derin bir anlayış bizi fazla inceliğe ve fazla meraka götürür. Zekâmızı olaylara ve dünya işlerine daha elverişli bir hale getirebilmek için biraz ağırlaştırmak, körleştirmek, onu bu karanlık ve bayağı hayata uydurmak için karartmak ve bulandırmak lazımdır. Nitekim gevşek ve alelade zekâlar işleri daha kolaylıkla, daha başarıyla çevirirler. Yüksek ve ince felsefi düşünceler iş görmeye elverişli değildir. Keskin bir fikir inceliği; kabına sığmayan bir zekâ çevikliği işlerimize engel olur. Dünya işlerini daha hoyratça, daha gelişigüzel yürütmeli ve her zaman talihe büyük bir pay bırakılmalıdır. İşleri derin, inceden inceye düşünüp aydınlatmaya lüzum yoktur. Birbirine zıt birçok parlak fikirler ve biçimler içinde insan kendini kaybeder.”
314 syf.
7/10 puan verdi
Denemeler
DenemelerMontaigne
8.5/10 · 54,7bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Perhizle, reçetelerle, disiplinle yaşamaktan daha ahmakça, daha hımbılca bir yaşama yolu olamaz.”
Sayfa 200 - Hasan Âli Yücel Klasikler DizisiKitabı okudu
Reklam
“Pozitif bilim, yani doğa bilimleri, Hasan-Âli için yalnız okulda derste görülen bir şey değil, memleketimizde bizzat hayatın temel dayanağı olmalıydı. Hayatın dayanağı olan doğa bilimi, aynı zamanda hürriyetin de müjdecisidir, zira “hürriyet fikri, zaten, bilimden doğar. Cehaletten, ancak esaret çıkar.”
“Dekart’ın (Descartes) dediği gibi, düşünmek şüphe edebilmektir.”
Sayfa 123Kitabı okudu
“İnsan, ilk günlerinden beri halk arasında ‘deneme-yanılma yöntemi’ de denilen bu yöntemle bilgisini genişletmiş, kesin ve tartışılmaz bilgiye ulaştığını iddia eden hiçbir otoriteyi ciddiye almayan, ancak her gördüğünü ve duyduğunu sürekli sorgulayıp eleştiren toplumlar tarihte uygar ve müreffeh olabilmişlerdir.”
Sayfa 105Kitabı okudu
“İşte yüzde yüz doğru olduğunu iddia etmeyecek, kendisininkinden başka düşünüşlerde de hakikat olması ihtimalini hesaplayacak olanların kuracakları rejime demokrasi derler.”
149 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.