Psk

Psk
Tartışmalı bir ilişki...
Metilfenidatın, glutamat etkinliğini artıran bir madde olarak beyinde hücre kaybını tetikleyebileceği ile ilgili bulgular elde edilmektedir. Bu bulgular tüyleri diken diken edebilecek türdendir çünkü beynimiz hücre kaybının telafi edilemeyeceği bir organdır. Özellikle çocukluk ve gençlik çağında beyninizin bu tür bir kayıpla karşılaşması, yerine konulması güç olumsuz etkilerin yaşam boyunca ortaya çıkabilmesi riskini doğurmaktadır.
Sayfa 72·Kitabı okudu
Psikoloji
Reklam
Acaba olabilir mi???
Bu ilacın, hastalık durumu dışında, okullarda sınava çalışan öğrenciler tarafından dikkati artırmak amacıyla kullanımının giderek büyüyen bir biçimde yaygınlaşması, öğrencilerin uyarıcılara bağımlı hale gelmelerine ve bu ilaca yasal yollardan ulaşılabilmek için, DEHB olmadıkları halde DEHB hastalığı taklidi yapmalarına neden olmaktadır.
Sayfa 68·Kitabı okudu
Psikoloji
Kader tesadüfe aşıktır...
Bazı karşılaşmalar tesadüf gibi görünür ama kaderin en net imzasıdır.
Duygu ve Düşünce
Birikenler...
Dile gelenler değil, içinde birikenler bitirir insanı...
Psikoloji
Amfetaminlerin ilk kullanım amaçları...
Amfetamin grubundaki bu ilaçlar, ilk olarak uyuşturucu komasında ve yaşlılarda ya da beyin tümörlü hastalarda, hafızanın iyileştirilmesi amacıyla kullanılmıştır. Bu İlacın ilk kullanılmaya başladığı dönemlerde, sadece hayati önemdeki durumlar ve terminal dönemindeki ( ölüm aşamasında ya da ölüm kalım mücadelesinde olan) hastalar için kullanılmaya başlandığına, çocuk ve gençlerde hiç kullanılmadığına dikkat etmek gerekir!
Sayfa 58·Kitabı okudu
Psikoloji
Reklam