Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yıldız Emir

Yıldız Emir
@Perspektif_
"Evren öylece var, başımıza ne geldiği onun umurunda değil, hiç umurunda değil."
Sayfa 227Kitabı okudu
Reklam
"Sadakat önemliydi. Onun bir duygu olmadığını söylerdi, bir arzuydu o, bir karardı, ruhun taraf tutmasıydı."
Sayfa 211Kitabı okudu
" Hayâl kırıklığının kötü olduğu söylenir. Düşüncesizce varılmış bir önyargı. Hayâl kırıklığı yoluyla değilse hangi yolla keşfedebiliriz neler beklemiş, neler ummuş olduğumuzu? Bu keşifte değilse nerede yatar insanın kendini tanıması? Hayal kırıklığı olmazsa insan kendisi hakkında aydınlığa kavuşur mu? Hayal kırıklıklarına, onlar olmasaydı hayatımız daha iyi olurdu diyerek, içimizi çekerek katlanmamalıyız. Onları biriktirmeli, bulmalı, toplamalıyız. (...) Kim olduğunu gerçekten öğrenmek isteyen biri, hayâl kırıklıklarını durup dinlenmeden, tutkuyla biriktirmelidir ve hayâl kırıklığı doğuran deneyimleri biriktirmek bir hastalık gibi olmalıdır, hayatının her şeyi belirleyen hastalığı; çünkü öyle olursa, hayâl kırıklığının yakıcı, zararlı bir zehir olmadığını, bizi oluşturan gerçek çizgiler konusunda gözlerimizi açan serin, yatıştırıcı bir merhem olduğunu apaçık görebilir. Sadece başkalarını ya da durumu ilgilendiren hayâl kırıklıklarıyla ilgilenmemelidir kişi. İnsan, hayâl kırıklığının, kendini kendisine götüren bir elkitabı olduğunu keşfederse, yaşadığı hayâl kırıklıklarını öğrenmeyi arzular: Cesaret eksikliği ve yetersiz samimiyet gibi, ya da insanın kendi duygularına, eylemlerine ve sözlerine çektiği korkunç derecede dar sınırlar gibi. Öyleyse kendimizden ne bekledik, ne umduk? Sınırlarımız olmadığını mı ya da olduğumuzdan bambaşka kişiler olduğumuzu mu? "
Sayfa 217Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
" Kendini beğenmişlik, derdi, takdir edilmemiş bir budalalık türüdür, kendini beğenmiş olabilmek için, yaptıklarımızın tümünün kozmik önemsizliğini unutmalıyız, ki bu da olağanüstü bir budalalık türüdür."
Sayfa 150Kitabı okudu
"Adlar, başkalarının bize, bizim de onlara giydirdiğimiz görünmez gölgeledir."
Reklam
"Söz kuyumcusu..."
"En büyük tutkusu, insan hayatının suskun deneyimlerini o suskunluktan çekip almak olan bir söz kuyumcusu."
“Hayatımızın gerçek yönetmeni rastlantıdır –gaddar, acımasız ve büyüleyici bir cazibesi olan yönetmen”
" İçimizde olanın ancak küçük bir kısmını yaşayabiliyorsak-gerisine ne oluyor? "
"Zor kullan bakalım, kendine zor kullan, şiddet uygula ruhum; ama daha sonra kendini saymaya, saygı göstermeye zaman bulamayacaksın. Çünkü insanın bir tane hayatı vardır, bir tek hayatı. Ama senin için bu hayat neredeyse bitmiştir, o hayatı yaşarken kendine hiç dikkat etmedin, başkalarının mutluluğunu kendi mutluluğun saydın...Oysa kendi ruhlarındaki hareketleri izlemeyenler mutlaka mutsuz olurlar "
“Okuyan insanlar vardı, bir de ötekiler. Birinin okuyan mı, okumayan mı olduğu hemen anlaşılıyordu. İnsanlar arasında bundan daha büyük bir fark yoktu…”
Reklam
"Sanki bütün üzgün insanların bütün acıları onun küçük ruhuna sinmişti."
“Boka aklı başında bir çocuktu,ama insanların birbirine hiç benzemediğini, çeşitli yaradılışlara sahip olduklarını, bunu ancak nice acı deneyimden sonra öğrenebileceğimizi daha bilmiyordu.”
Sayfa 121Kitabı okudu
240 syf.
8/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Pal Sokağı Çocukları
Pal Sokağı ÇocuklarıFerenc Molnar
8.7/10 · 24,8bin okunma
350 öğeden 316 ile 330 arasındakiler gösteriliyor.