Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Esma Bayarcan

...aşkın olmadığı yerde olanca kabalığı ve hayasızlığıyla başlayan fuhşun manasızlığını ve örümcek misali iğrenç bir şey olduğunu apaçık görebiliyordum.
Reklam
Okumak bana uygun tek dış etkiydi. Okumaktan şüphesiz çok faydalanıyordum: Kitaplar bana zevk, heyecan, ıstırap veriyordu.
...ama insan hayatı hem şuurlu, hem şuursuz olarak, kah aldanıp kah aldatarak devam edip gidiyor.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsan, eskiden hak uğruna kan döker, bunun için önüne geleni gönül rahatlığıyla temizlerdi; zamanımızdaysa, kan dökmeyi iğrenç saydığımız halde bu iğrençlikten kendimizi alamıyoruz, hem de eskisinden daha çok .
Doğrusu, şahsi çıkarlara dayanan bir sistemle insanlığın ıslah olacağını iddia etmek bence, hemen hemen... Buckle'ın medeniyetin insanları daha barışçıl hale getirdiğini iddia etmesine benzer.
Reklam
Bana en çok dokunan, suçlu olsam da olmasam da her zaman bir çeşit tabiat kanununa uyar gibi, herkesten önce kendimi suçlu görmemdi.
Kötü biri olamamak bir yana, herhangi bir şey olmayı da beceremedim: Ne kötü ne iyi, ne alçak ne namuslu, ne kahraman ne de haşerenin biriydim.
Her hâlin ve gelişimin ardında Allah'ın bir hikmeti yatmaktadır.
Sayfa 219Kitabı okudu
Milliyet, kavim, kabile, ırk, renk ve toprak asabiyeti, ilkelliğin ve geri kalmışlığın göstergesidir; insanlığın ruhî çöküntü dönemlerinde hortlayan bir cahiliye taasubudur.
Cinsler arası ilişkinin niteliği, insanî olgunluk derecesinin tespitinde asla yanılmayan bir kriterdir.
Sayfa 135Kitabı okudu
Reklam
... İslâm toplumunda maddî üretim, uğrunda insanî vasıf ve prensiplerinin, birey özgürlüğünün, insanlık onurunun, toplum ahlakının,sosyal düzenin, aile müessesesi ve bileşenleri gibi cahiliyenin feda ettiği yüce değerler, erdem ve saygınlıklar gibi insanı insan yapan özlellikler, feda edilebilecek değerler değildirler.
Sayfa 132Kitabı okudu
...medeni toplumlar, kendisini meydana getiren fertlerin birbirine, özgür iradelerine ve kişisel seçimlerine dayanan bağlarla bağlandığı toplumlardır. Fertlerinin, kendilerine insan vasfını kazandıran özgür iradelerinin haricindeki bağlar(ırk,renk,milliyet, vatan vb.) etrafında bir araya geldiği toplumlar ise ilkel, İslamî tabirler cahili toplumlardır.
Sayfa 131Kitabı okudu
İslâm'ın kasdettiği barış, yalnızca İslâm akîdesine bağlı insanların yaşadığı sınırları belli olan bir toprak parçasının emniyeti biçiminde ucuz bir barış değildir. O, dinin tamamının, tüm yeryüzünde sadece Allah'ın olduğu barışı hedefler. Bu öyle bir barıştır ki onda kulluğun her çeşidi, sırf Allah için yapılır. Ve insanlar Allah'ı bırakarak birbirlerini Rab edinmezler.
İnsanlık tarihi boyunca İslâm'ın dayandığı temel esas, "lâ ilâhe illallah" hükmüne şahitliktir.
Akide sisteminin sadece zihinsel bir inceleme, kültürel bir bilgi edinme biçiminde algılanması,İslâm açısından çok büyük bir hata ve hatta çok büyük bir tehlikedir.
162 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.