Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ayyüce Akın

320 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
105 günde okudu
Var mısın?
Var mısın?Doğan Cüceloğlu
8.7/10 · 26,9bin okunma
Reklam
Ayyüce Akın
@Pitirccik·Bir kitabı okumaya başladı
Kendine Ait Bir Hayat
Kendine Ait Bir HayatMarion Milner
7.5/10 · 357 okunma
296 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
63 günde okudu
Hormonların Gücü
Hormonların GücüRandi Hutter Epstein
8.7/10 · 103 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Transseksüel terimi 1990'lara kadar kullanıldı; daha sonra bu terimin yerini transgender aldı.
Sayfa 229Kitabı okudu
Trans topluluklarındaki insanlar şöyle der : Cinsel yönelim yatağa kiminle gittiğiniz, toplumsal cinsiyet ise yatağa kim olarak gittiğinizdir.
Sayfa 226Kitabı okudu
Reklam
2015'te Birleşmiş Milletlere bağlı birçok örgüt interseks bebeklere cinsiyet ameliyatı yapma uygulamasını kınayacaktı. Bunu yasaklayan ilk ülke Malta oldu. 2017 yazında, interseks çocukların haklarını savunan bir grup olan InterACT ve İnsan Hakları İzleme Örgütü cinsiyet ameliyatlarını şiddetle kınayan bir rapor yayımlayarak ABD Kongresi'ni bu işlemi yasaklamaya zorladı.
Sayfa 123Kitabı okudu
1950'lerde kısa bir süre evli kalan Money, evlilikte tekeşliliğin artık hiçbir mantığı kalmadığını çünkü insan ömrünün cinsel açıdan tek bir eşe bağlı kalamayacak kadar uzun olduğunu açıklamıştı.
Sayfa 120Kitabı okudu
Rahimde geçirdiğimiz ilk birkaç haftada hepimiz aynı görünüyoruz: büyük bir hızla çoğalan bir hücre yumrusu. Sonra bu yumru uzayarak kruvasana benzer bir şekil alır. Bir ucunda, gelişmekte olan beyin vardır; diğer ucunda ise vajinaya benzer bir şey. Sonraki aşamada ise hormonlar devreye girer ve cinsiyetsiz fetüsü şekillendirerek kız ya da oğlana dönüştürür. Aslında bir bakıma hepimiz hayata hermafrodit olarak başlarız.
Sayfa 116Kitabı okudu
Günümüzde cinsel organ belirsizliğinin, bir akciğer hastalığı olan kistik fibröz kadar yaygın olduğu biliniyor ama kistik fibroza kıyasla ondan çok daha az bahsediliyor.
Sayfa 116Kitabı okudu
Bir bebek normallik standartlarına uymadığında ebeveynlerin aklına ilk önce "Biz mi bir şeyi yanlış yaptık?" sorusu gelir.
Sayfa 110Kitabı okudu
Reklam
Her zaman olduğu gibi, bir bilim insanının yepyeni bir yol açan bir öncü mü yoksa yanlış kavşakta sola dönen iyi niyetli bir araştırmacı mı olduğunu ancak bugünden geriye baktığımızda söyleyebiliyoruz.
Dr. William Sadler meslektaşlarına şöyle diyordu: "Endokrin sistemindeki ciddi bozuklukların, suç teşkil eden, ahlaksızca ve anti-sosyal davranışlara yol açması kaçınılmazdır."
Özeleştiriyle yeterince ıslah edilmeyen bir hayal gücü, habbeyi kubbe yapar.
Berman suç dürtülerinin başka bir dizi hormonun bozulmasıyla açıklanabileceğini söylüyordu. .... Bir başka deyişle, hormonlar bir insanı katil edebilirdi.
.. Dr. Louis Berman şöyle diyordu : "Son elli yıl içinde elde ettiğimiz bilgiler, psikoloji bilimindeki problemlerde endokrin bezlerinin oynadığı rolün önemine işaret ediyor. Dolayısıyla endokrin bezlerinin zihinsel faaliyetlerle ve gerek hastalıkta gerekse sağlıkta sergilediğimiz bireysel nitelikleri de içeren davranışlarla, yani kısaca kişilik dediğimiz şeyle arasındaki ilişkiyi ele alan bilim dalı için 'psiko-endokrinoloji ' teriminin kullanılmasını öneriyorum. "
96 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.