İnsanlar nasıl birbirleri ile konuşmak için farklı diller ürettilerse tanrı ile konuşmak için de farklı dinler icat etmişlerdir ve tanrı hepsini anlar. Belki hepsini eşit derecede değil ama hepsini anlar.
Başkan Nasır'ın döneminde Mısır'da Nil kıyısında yaşayan bir adam umutsuz bir açlık içinde Nil'e balık tutmaya gitmiş ve bir balık tutabilmiş. Zaferle balığı karısına getirip "işte burada bir balık var bu bizi bir öğün idare etmeli" demiş. Karısı da "Ancak onu çiğ yemeye hazırsan evde onu pişirebilmem için yağımız ve ateşimiz yok" demiş. Adam ben çiğ balık yemem diyerek balığı yeniden nehre atmış. Suyun yüzeyine çıkan balık "Yaşasın başkan Nasır" diye bağırmış.
Belki Pazartesi bizim ondan nefret ettiğimizden daha çok bizden nefret ediyordur. Hem istemediğiniz belkide nefret ettiğiniz işi yaparken bana mana buluyorsunuz diye. Halbuki tatile çıkmamızı gerektirmeyecek bir işe sahip olsak belki Pazartesi bize ve biz Pazartesiye daha samimi gelecektik.