Aşkın, doğaya karşıt bir duygu olduğunu, birbirlerine yabancı iki kişiyi mutsuz ve sağlıksız, hem de ne kadar geçici olursa o kadar yoğunlaşan bir bağımlılığa mahkum ettiğini söyledi.
Garcilaso de la Vega'nın I numaralı sonesinin ilk üçlüğü:
"Yo acabare, que me entreque sin arte a quien sabra perderme y acabarme si quisiere, y aun sabra querello"
"Öleceğim, vuruldum çünkü bilmeden, İsterse öldürmeyi çok iyi bilen ve elbet bunu isteyecek olana."
Garcilaso de la Vega'nın I nolu sonesinin ilk dörtlüğü: "Cuando me paro a contemplar mi estado y a ver los pasos por do me has traido Hallo, segun por donde anduve perdido que a mayor mal pudiera haber llegado."
"Durup baktığımda nasıl olduğuma, ve bana attırdığın o adımlara, anlıyorum, bakınca ne olduğuma, olabilirdim bundan kötü bin defa."
Şair Garcilaso de la Vega'nın X numaralı sonesinin ilk dörtlüğü:
"Oh dulces prendes por mi mal halladas, dulces y alegres cuando Dios quería, juntas estás en la memoria mia y con ellas en mi suerte conjuradas!''
"Ah o tatlı anlar, artık benim olmayan, tatlı ve neşeli Tanrı istediğince, aklımdan çıkmadan orada hep öylece ve ölümümde bile beni bırakmadan!"