Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ritmik Heceler

Ritmik Heceler
@RitmikHeceler
Ben bir piyanistim Kelimelerle notalar arasında nefes alan
96 syf.
7/10 puan verdi
·
9 saatte okudu
Birini sevdiğimizi söylediğimizde bu, gerçekliğe vurgu yapar mı? Sevdiğimiz, O mudur acaba! yoksa asıl sevdiğimiz, gizil isteklerimiz yahut imgelemimizde yarattığımız kimlik midir? Varoluşun gizemine dokunmak isteyen yalnız bir adam. Gündelikliğin tekrara dayalı devinimine karşı, içinde devrimci bir karşı duruşun gizil gücünü duyumsayan Balz Leuthold verdiği mücadeleyle kendisini adım adım bir yitişe yönlendirir. Yaşamak, sevmek, özgürlük, hayat ve varoluş, sorgulanan başlıklardır. “Rüzgârlar gibidir hayatımızın imkânları, yine de insan neden cesaret etmez ki yelken açmaya? Her şey yaşanmamış bir hayattan daha iyidir, hatta felaket bile- acı, ümitsizlik, cürüm, her şey ama her şey boşluktan daha iyidir!” (Sf. 57) Varlığın içinde hiçliği tatmak istiyorsanız “Sessizliğin Yanıtı” okunası kısa bir roman.
Sessizliğin Yanıtı
Sessizliğin YanıtıMax Frisch · Kolektif Kitap · 2019515 okunma
Reklam
272 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Yayınlandığı dönemde bir milyonun üstünde satış rakamına ulaşan Geriye Bakış 19. yüzyıl sonundan 2000li yılların nasıl olması gerektiğine dair bir ütopya denemesi... Sanayi devrimi sonrası oluşan üretim tekellerinin kutsadığı metin, modernleşmenin insan hayatına daha az çalışma saati, konfor ve zenginlik getireceğiydi. Ancak bu kutsal metin bir metafor olarak iş görüp zengin ile fakir arasındaki uçurumu daha da derinleştirerek gerçek bir distopyaya dönüştü. “...çağdaşlarınız gibi pek çok açıdan açıkgöz insanların toplumun gereksinimlerinin karşılanması işini, o toplumu açlıktan kıvrandırmaktan çıkar sağlayan bir sınıfa nasıl olup da emanet ettiklerini bir türlü anlayamadım”. Sf 189 Zor bir süreçten geçtiğimiz pandemi döneminde aksayan ekonomik sistem iyimser kavramlarla ruhları yatıştırırken, getirisi olan gelir eşitsizliği, haksızlık vb. zorlukları zorunluluk gibi nakşediyor insanlığa. Ancak, başka bir dünya her zaman mümkün, yeter ki sağduyu insalığın rehberi olsun...
Geriye Bakış 2000’den 1887’ye
Geriye Bakış 2000’den 1887’yeEdward Bellamy · İş Bankası Kültür Yayınları · 2020451 okunma
112 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
“İnsanları kendilerinden koparan, düzmeceliğe ve doğaldışılığa sürükleyen Avrupa kültürünün değerinin nerede yattığını bir türlü anlayamıyordu” (sf. 15). İnsanların/toplulukların kendilerini tanımlama çabası ancak “öteki”nin varlığıyla mümkündür. Gündelik yaşamda öteki’ne değer atfedilmez. Öteki sadece vardır çünkü öteki ‘yabancı’dır. Avrupa, Coğrafi Keşifler Çağında temas kurduğu öteki’ni, “ilkel” olarak tanımlamıştı. Antropoloji disiplinin geçirdiği değişim ise ilkel tanımının hatalı olduğunu kabul edip yerine “yerli”nin ikame edilmesini sağladı... Ancak “öteki”nin gözünde Avrupa neredeydi? Göğü Delen Adam bu sonunun peşinden gidiyor... Bir yerli Kabile reisinin gözünden Batı kültürüne bakmaya ne dersiniz? Scheurmann’ın bu kitabı, her türden okuyucunun kefiyle okuyacağı bir alternatif olmasının yanında, özellikle Sosyoloji, Antropoloji ve Etnomüzikoloji disiplinlerinde eğitim gören tüm öğrencilerin okuması gereken bir kaynak.
Göğü Delen Adam
Göğü Delen AdamErich Scheurmann · Ayrıntı Yayınları · 202013,9bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
120 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Jack London, edebiyat alanında kendi kendini yetiştiren yazarlar arasında en yetkin isimlerden biridir. Yapıtlarındaki kurgu ne olursa olsun, yaşamın zorlu bir mücadele alanı olduğu sürekli karşımıza çıkar. Vahşetin Çağrısı’nın ana karakteri olan Buck isimli köpek bu zorlu yaşam mücadelesinde ayakta kalandır. Buck’ın başından geçenler, rahat bir hayattan kabusa dönen bir yolculuğun sonrasında yeni bir kimlik kazandığı serüvenidir. Bu serüvende Buck hayatta kalmayı başarmıştır ancak gerçekten kazanmış mıdır? İşte burası düşündürücü... Tüm öykülerini, romanları okumaya doyamadığım Jack London’dan harika bir roman; Vahşetin Çağrısı.
Vahşetin Çağrısı
Vahşetin ÇağrısıJack London · Can Yayınları · 201932,2bin okunma
360 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Sevan Nişanyan nevi şahsına münhasır bir isim. Kendi otobiyografisi olan Aslanlı Yol, politik tavrınız ne olursa olsun okunması gereken bir kitap. Nedenlerine gelince Amerika’dan Kafkasya’ya, Etiyopya’dan Van’a tam bir maceralar güldestesi... Üniversite anılarından, çocuklarına anlattığı uydurma masallara kadar her başlık kendi dünyasında düşündüren birer metin. Bazen haylaz, bazen alaycı, bazen dobra, bazen de uçarı. Sözün kısası bu kitap sıkılması zor bir otobiyografi...
Aslanlı Yol
Aslanlı YolSevan Nişanyan · Liberte · 2012192 okunma