📚🔔 Tatil zili çaldı!
Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞
Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Herkese selam! Bu kitabı birkaç gün önce bitirdim ancak inceleme yazmayı unuttuğumu şimdi hatırlıyorum. Ve böylesine bir kitaba inceleme yazmasaydım olmazdı.
Öncelikle kitabın konusunu pek anlamadığım için beklentim düşüktü. Ve kitap herkes tarafından beğenilmişti ve çok abartılıyordu.
Ama gerçekten abartıldığı kadar varmış. Daha ilk 30 sayfasından bile içine çekti beni. Konusu çok iyi zaten.
Karakterleri sevdim. Şanzel çok komikti. Arza'yı da sevdim. Bazen temizlik hastalığı beni delirtti ama olsun. Bakımlı erkek candır.
Azra çok zeki bir kızdı. Ve işini kesinlikle çok iyi yapıyordu. Kitaptaki betimlemeler çok iyiydi. Azra'nın gördüklerini sanki bende görüyor gibiydim. Çok iyi bir gözlemci.
Kitapta ki mesajlar, alıntılar bir ayrı güzeldi. Bölüm başlarındaki özdeyişler falan.
Kısacası baya beğendiğim bir kitap oldu, çok keyifle okudum. Sonu da hiç beklemediğim bir şekilde bitti. Devamını baya merak ediyorum. Herkese bol kitaplı günler.
Hepinize selamlarrr! Kitaplarına bayıldığım, beni her kitabında güldüren K. Kübra Berk in çoğu kitabını okumuşken bir de bu çok sevdiğim yazarın ilk kitabını bir okuyayım dedim. Ve beni pişman etmedi. BA-YIL-DIM!!
Bu sefer konudan bahsetmeyeceğim yorumlarıma geçiyorum:
Öncelikle ilk kitabı olmasına rağmen bence yazım dili gayet iyi ve akıcıydı. Başlarda her saniyesini soluksuz okuduğum, aralarda hüzünlendiğim, sonlara doğru da keyifden dört köşe olduğum, çerezlik harika bir tek kitaptı.
Emir'in kişiliğini sevdim. Çok düşünceli ve kibardı. Aslında yeraltında dönüştüğü kişi onun kaçmak istediği anılarıydı veya hiç yaşayamadığı anılarıydı. Bunu hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Sonundaki mesajla da anladık bunu zaten. Ama buna rağmen Emir, o kör kuyudan çıkmasına yardım edecek ışığı olan Gece'sini buldu.
Gece'ye gelince... Babasıyla ilişkisini çok sevdim. Genel olarak sevmediğim bir yönü yok. Meraklı, cesur, olgun tatlı bir kızdı açıkçası.
Yan karakterlere ayrı bir paragraf açmak istiyorum özellikle de TUNAYA. Tuna o kadar komik, sempatik aynı zamanda kibar bir beyefendi ki aşırı bayıldım ona. Özellikle son da Rüzgar'ın gelişini de okuyunca Rüzgâra Dokunmak kitabına olan merakım arttı, o kitabı kesinlikle okuyacağım.
Ulaş'ı sevdim ben ya. Sevilen bir karakter mi bilmiyorum ama bana sempatik geldi. Özellikle de sarhoşken gardını indirdiğinde aslında nasıl biri olduğunu anladık. Bence Gece'nin tam "erkek bacım" diyebileceği biriydi, tabi Tuna da öyle:D
Konudan çok alakasız ama Emir'in annesinin her doğum gününü heyecanla abartılı bir şekilde kutlaması sjsjjsjs. Çok icon kadın ya. Bu hareketiyle beni aldı.
Genel olarak kitabın her detayına bayıldım. Yeri geldiğinde komedi, yeri geldiğinde dram, yeri geldiğinde aşk... Ne ararsak vardı bu kitapta. Tek kitap olmasına rağmen koca bir hikaye
Mavi GeceK. Kübra Berk · Artemis Yayınları · 20255,1bin okunma
"O, benim tek arkadaşımdı. Öyle sanmıştım."
"Bazen insanlar seni hayal kırıklığına uğratabilir."
"İnsanlar beni her zaman hayal kırıklığına uğratıyor."