Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Rümeysa Sarkın

"Mekan ve makamların değeri orada bulunanların değer ve şerefi ile ölçülür" anlamına gelen Arapça güzel bir deyim vardır: Şerefu'l-mekân bi'l-mekîn.
Sayfa 158Kitabı okudu
Reklam
91 syf.
·
Puan vermedi
·
38 günde okudu
Cins Dergi - Sayı 101 (Şubat 2024)
Cins Dergi - Sayı 101 (Şubat 2024)Cins Dergisi
10/10 · 17 okunma
188 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
14 günde okudu
Mehmed Akif
Mehmed Akifİsmail Lütfi Çakan
8.3/10 · 93 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bir keresinde de "öfkelenecek, kızacak, tenkid edecekseniz; akşamdan akşama evinde demlenenlere değil, çünkü onların zararı kendilerinedir, siz dükkanında terazinin başında eksik tartan, hile yapıp halkı aldatan sakallı hacılara kızın, öfkelenin. Bunların yaptıkları doğrudan halka, topluma zarar vermektir" diye, haklı olarak bir yönlendirmede bulunmuştu.
Sayfa 176 - Mahir İzKitabı okudu
Öte yandan toplumda "şeriat" gibi dinî terimlerin dillendirilmesinden rahatsızlık oluşuyorsa, fitneye sebep olmadan gerçeği anlatmanın yollarını bulmak bu işin görevlilerine düşer. Onların yetişmişliklerini alâkadar eden bir konudur der, sonra da "şeriat diyeceğinize hak deyin hak. Çünkü hak şeriattır, şeriat da hak demektir" diye misal verirdi.
Sayfa 176 - Mahir İzKitabı okudu
Reklam
Farz olan görevlerin ihmal edildiği bir ortamda millete nåfileleri öneren hocaefendiler için "böylelerinin maaşına zam, vazifesine son vermek lazımdır" diye kükrediğini daha dün gibi hatırlıyorum.
Sayfa 176 - Mahir İzKitabı okudu
Safahat, hayatın içinde olaylar arasında pratik değerlendirmeler içeren eğitim kitabıdır, öğretim/ders kitabı değil. Askerin talimnamesi gibi yaşarken eğitir, öğretir.
Sayfa 134Kitabı okudu
Hayatta olup bitenler karşımıza bölümler halinde çıkmazlar; Kur'ân da bize derslerini birbirinden kesin hatlarla ayrılmış bölümler halinde vermez. Kur'ân'ın sayfalarında hayatın bütününü bulursunuz.
Sayfa 117Kitabı okudu
İnsanların dinde gösterdikleri ihmal ve gevşekliğin sebebi olarak şeriat kitaplarının Kur'ân'a ayna olacakları yerde -"mukallitlerin hatásı yüzünden" - perde halini almış olmasını gösteriyordu Bediüzzaman. Eğer insanlar dinlerinin zaruriyatını öğrenmek için başvurdukları kitaplarda doğrudan doğruya Kur'an'a yönlendirilmiş olsalardı, kaynağın kudsiyeti onların vicdanlarını uyandıracak ve harekete geçirecekti, diyordu. Bediüzzaman'ın bu problem için sunduğu iki çözümden birisi "şeriat kitaplarını şeffaf bir tefsir suretine çevirip içinde Kur'ân'ı göstermek" idi. "Bir adam İbni Hacer'e nazar ettiği vakit, Kur'ân'ı anlamak ve Kur'ân'ın ne dediğini öğrenmek maksadıyla nazar etmeli. Yoksa İbni Hacer'in ne dediğini anlamak maksadıyla değil" diyor.
Sayfa 114Kitabı okudu
Araplar "Söz ruhdan çıkarsa ruha girer; ağızdan çıkarsa kulağın hudûdunu aşmaz" derler ki, ne kadar doğrudur!
Sayfa 109Kitabı okudu
Reklam
"Hiç şüphe yoktur ki, insanların pek çoğu daima şahsî hayatıyla uğraşır, meşgul olur. Şahsî hayatı dışında bir şey tasavvur edip düşünemez. Bazı adamlar da cemiyet hayatına gönül verirler. Bütün fikirleri, bütün mülahazaları, düşünceleri, bütün üzüntüleri, emelleri hep diğer insanlar ve toplum için olur."
Sayfa 107 - Alem-i İslam, Seyyah Abdürreşid EfendiKitabı okudu
Zira biz Müslümanlar, iki dünyalı bir hayat ve kulluk anlayışına sahibiz. En özlü ve övülmüş duamız "Rabbimiz, bize dünyada da güzellik ver, ahirette de güzellik ihsan et!" âyet-i kerimesi ile öğretilmiştir. “Ahireti aramak, dünyadan nasibini unutmamak" Müslümanın dünya görüşünün temel kuralıdır. Dünya hayatı sonlu, âhiret hayatı ise sonsuzdur. Dolayısıyla bu iki hayat sahnesinin bu temel özelliğine göre dengeli bir anlayış ve uygulama sorumluluğumuz bulunmaktadır.
Sayfa 99 - el-Bakara, 2Kitabı okudu
"İyilerin tembelliği, kötülerin faaliyetidir."
Ona göre "Asım'ın nesli"nin temsil ettiği beşeri yapı, toplumdaki mevcut sosyal çöküntüyü mukaddes değerler temelinde onaracak, millete ve ümmete aydınlık bir gelecek hazırlayacaktır.
Kitap-Sünnet bütünlüğü, Akif merhumun kimlik ve kişiliğini dokuyan Kur'an'ın, yaşanabilirlik açısından Sünnet'ten bağımsız olmadığının açık delilidir. Yani Sünnet, Müslüman kimliğini Kur'an merkezli olarak hem oluşturan hem de koruyan pratik çerçeve ve en güzel peygamberî örnektir.
907 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.