Kocasının izni olmadan herhangi bir şeyi satın alamayan kadın onu terk etmeyi ender olarak düşünür: Nereye gidecektir, neyle gidecektir?
(Sen çalışmıyorsun = bir işe yaramıyorsun = hiçbir şeye hakkın yok.)
Bir de kadın evde değer görür, çalışınca zarar görüyor zırvalıkları var.·Kitabı okudu
kadınların “doğal” olarak içinde bulunduğu
ekonomik bağımlılık durumunu yeniden yaratmak isteyen manipülatör erkekler tarafından kullanılmıştır. Böylelikle kadın dünyanın geri kalanından tecrit edilir ve zihinsel
kaynaklarının (çalışma yoluyla ödüllendirilmek, evlili sorunlarından “başka şeyi” düşünmek, vs.) yanı sıra maddi düzeydeki değerli silahları da kesin olarak elinden alınır.
İki kişiden birinin diğerini manipüle ettiği çiftlerde, bu yergiler münferit biçimde ortaya çıkar. Narsistik sapkın ise çok nüksedici biçimde, neredeyse hiç durmadan yerer.
nezaket takası.Sanki hiçbir şey karşılıksız değilmiş gibi... Dahası, o karar veriyor, emrediyor, izin veriyor ya da yasaklıyor. Sözleşmelere o karar veriyor! Evin onun-bankası olmadığını unutuyor.