Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sedat

Sedat
@Sedat_2121
Yeni İlmî Kelam * felsefe, psikolojisi, sosyoloji, edebiyat birazda politika hakkında yazıp çizen biri. *
Üniversite
Diyarbakır, Sivas
109 okur puanı
Kasım 2023 tarihinde katıldı
O değilde iki hafta sonra üniversite dersleri bitecek ve final haftası başlayacak. Çok garip bir duygu ya 5 yıllık arkadaşlardan ayrılmak Artık derslere girmemek Hocalardan uzak kalmak Tam alıştığımız bir ortamdan ayrılmak. Ne bileyim ya, garip bir hisse kapıldım😔 Cidden zor.
Reklam
Arkadaşlık ilişkilerinin kalıcılığına bakıyorum acaba temeli neye dayanıyor? Çıkarttığım sonuç üç şey oluyor: 1) Saygı 2) Samimiyet 3) Anlayış
Bazı şeyler vakti zamanında olmayınca ve sırf olması gerektiği için oluyor ya işte o şeyin kıymeti kalmıyor. İnsandaki o Duygu, Heves, İstek ve her ne isim veriyorsanız verin, eğer vakti zamanında ve doğru kişide tahakkuk etmiyorsa; insan o şeylerin bir ömür boyu mahkûmu olup acı çekiyor. Dikkat etmek lazım Kimin ne konuştuğunu, Ne paylaştığı, Ne istediğini ve önemliyse ne kadar güvendiğini. Hayatta bazı şeylerin telafi yoktur. Hayatınıza gelenlere ve gidenlere dikkat edi. Kim ne kadar çok iz bırakmış veya ne kadar çok iz götürmüş. Belki ondandır ki bazı insanların sizde bıraktığı özden dolayı başka insanlara karşı temkinli oluyorsunuz. Bazen oluyor ya doğru insanı bulursunuz ama onu kaldıracak ve yürütecek takat sizde kalmaz. Şuna çok üzülüyorum: Bazı insanlar sırf bir kişiye zarar verdiklerini düşünürler ama bilmezler ki geride inanılmaz bir yıkım yaptıkları.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
BEŞİNCİ NÜKTE: Dua, ubudiyetin ruhudur ve hâlis bir imanın neticesidir. Çünki dua eden adam, duası ile gösteriyor ki: Bütün kâinata hükmeden birisi var ki; en küçük işlerime ıttıla'ı var ve bilir, en uzak maksadlarımı yapabilir, benim her halimi görür, sesimi işitir. Öyle ise; bütün mevcudatın bütün seslerini işitiyor ki, benim sesimi de işitiyor. Bütün o şeyleri o yapıyor ki, en küçük işlerimi de ondan bekliyorum, ondan istiyorum. İşte duanın verdiği hâlis tevhidin genişliğine ve gösterdiği nur-u imanın halâvet ve safîliğine bak, قُلْ مَا يَعْبَؤُ۬ا بِكُمْ رَبّ۪ى لَوْلَا دُعَٓاؤُ۬كُمْ sırrını anla ve وَ قَالَ رَبُّكُمُ ادْعُون۪ٓى اَسْتَجِبْ لَكُمْ fermanını dinle. اَگَرْ نَه خَواه۪ى دَادْ ، نَه دَاد۪ى خَواهْ denildiği gibi: Eğer vermek istemeseydi, istemek vermezdi. سُبْحَانَكَ لَا عِلْمَ لَنَٓا اِلَّا مَا عَلَّمْتَنَٓا اِنَّكَ اَنْتَ الْعَل۪يمُ الْحَك۪يمُ اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ مِنَ الْاَزَلِ اِلَى الْاَبَدِ عَدَدَ مَا فِى عِلْمِ اللّٰهِ وَ عَلٰٓى اٰلِه۪ وَ صَحْبِه۪ وَ سَلِّمْ سَلِّمْنَا وَ سَلِّمْ د۪ينَنَا اٰم۪ينَ. وَ الْحَمْدُ لِلّٰهِ Mektubat - 302
Hayırlı Cumalar
Hayırlar feth ola, Şerler def ola, Gönüller şâdu handân ola, Müşkilatlar hallu âsân ola,
Reklam
Allah'a ulaşmanın önünde 4 engel vardır: 1- Şehvet 2- Çok yemek 3- Mal ve makam 4- Gurur ve kibirdir... Şems-i Tebrizi
ONLAR Onlar ki toprakta karınca, suda balık, havada kuş kadar çokturlar; korkak, cesur, câhil, hakîm ve
Reklam
Helâl dairesi geniştir, keyfe kâfi gelir. Harama girmeye hiç lüzum yoktur.
Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said Nursî
"İnsan, alışkanlıklarının çocuğudur."
١١ - الكَوْثَرُ نهرٌ في الجنةِ حافَتاهُ من ذهبٍ ومَجْراهُ على الدُّرِّ والياقوتِ تُرْبَتُهُ أَطْيَبُ من المِسْكِ وماؤُهُ أَحْلى من العَسَلِ وأَبْيَضُ من الثَّلْجِ الراوي: عبدالله بن عمر • الترمذي، سنن الترمذي (٣٣٦١) • حسن صحيح • أخرجه الترمذي (٣٣٦١) واللفظ له، وابن ماجه (٤٣٣٤)، وأحمد (٥٣٥٥). Kevser cennette bir nehirdir, iki kenarı altındandır, akması inci ve yakut üzerindedir, toprağı miskten daha iyidir ve suyu baldan daha tatlı, kardan daha beyazdır. ”
898 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.