Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sibel

Her erkek aslında bir savaşçıdır ve arzuları, bütünlüğü ve bir amaç veya adalet için savaşmalıdır. Savaşçının gölgeli yanı ise onun yok edicisidir. Tarih, kendi gerçekleri için savaşamayan, bu yüzden öfkelerini başkalarını katlederek kusan eli kanlı erkeklerle doludur.
Sayfa 109Kitabı okudu
Reklam
Şimdilik görünen o ki erkeklerin en acil görevi, eril yönleri hakkında birbirlerinden bir şeyler öğrenmek. Benzer şekilde, kadınların da bilge yaşlı kadınlardan kadın olmak hakkında bir şeyler öğrenmeleri gerekiyor. Erkekler ve kadınlar, ancak kendi içlerinde rahat olduklarında birbirleriyle de rahat olabilirler.
Sayfa 107Kitabı okudu
Bir çocuk, onu anne kompleksinden çekip çıkaracak bir babası olmadan her zaman çocuk kalır. Anneye bağımlıdır ya da dişil yönünü maçolukla bastırmaya çalışır.
Sayfa 105Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
(…) her erkek bir şekilde kolektif zihinden, güvenli bölgeden, sessiz anne kompleksinden ayrılmak zorundadır; eğer kendisi olmak istiyorsa.
Sayfa 104Kitabı okudu
Oğulların, “yaşama atılmak” ve bütünlük içinde yaşamak için babalarının rehberliğine ihtiyaçları vardır. Onlar, babalarını hayatlarını yaşarlarken, mücadele ederlerken, duygusallaşırlarken, hata yapıp yere düşerlerken, tekrar kalkarlarken, insan olurlarken görmek isterler. Eğer bir oğul, babasını kendi kişisel yolculuğunda dürüstçe ilerlerken görmezse örnek alacağı paradigmayı başka bir yerde arayacaktır (…)
Sayfa 103Kitabı okudu
Reklam
Bütün oğullar, babalarından bir şeye ihtiyaç duyarlar. Özellikle de onlar tarafından sevilmeye ve oldukları gibi kabul edilmeye muhtaçtırlar. Pek çok evlat, sırf babasından tasdik görmediği için bireyleşme yolculuğuna çıkamıyor.
Sayfa 102Kitabı okudu
Bir baba olarak içinizde erişemediğiniz şeyi oğlunuza aktaramazsınız.
Sayfa 100Kitabı okudu
(…) Robert Bly’ın ifade ettiği üzere baba-oğul ilişkisi Sanayi Devrimi’nden bu yana tüm ilişkiler içinde en büyük zararı görmüştür.
(…) bir erkeğin hayatındaki anne kompleksinin gücü inanılmazdır. Ve bu güç, baba imagosunun yokluğuyla ikiye katlanır. (…) Yokluğunda —fiziksel veya psikolojik olarak— annenin gücü bu dengeyi korumaya yetmez.
(…) çocuğun ruh hali, ebeveynlerin olumlamaları ve rol modellikleri ile şekillenen bir veritabanı gibidir.
Reklam
(…) baba deneyimi olumsuz olduğunda, kırılgan ruh kolayca parçalanabilir.
Oynamaya mahkum oldukları rollerinden dolayı öfkelidirler. Bilinçsiz anne kompleksi yüzünden kadınlara karşı öfkelidirler. Her biri, erkek olmanın öfkesi içindedir ve bilinçsizce, bu öfkelerini dışa vururlar.
Onu asla öfkeliyken görmemiştim; asla sesini yükseltmezdi. İlk başta, öfkesinin nerede olduğu konusunda epey şaşkındım. Sonra bana ayda en az bir kere yoğun migren ağrıları yaşadığını söyledi. Yani öfkesini içe yansıtıyordu. Hassasiyetinin izin verdiği tek kişiye, yani kendisine saldırmayı tercih ediyordu.
Erkeğin kırılgan ruhu acımasızca önemsizleştirildi. Tarihsel olarak yavrularını büyütmek ve korumak ve üretkenliği ile tanımlanmak üzere koşullandırıldı. Oysa tüm bunlar bir erkeğin ruhu, kişiliği, benzersizliği hakkında çok az şey söylüyor, hatta hiçbir şey ifade etmiyor. Böyle bir dünyada, erkekler trajik bir şekilde yalnızlığa mahkûmdur; asla huzur elde edemezler (…)
(…) modern erkeğin en çok çektiği şey, asla dönüşümle sonuçlanmayacak olan yaralar almasıdır.
1.662 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.