Hüseyin Berati

Hüseyin Berati
@Uzaklardanbidost
Yanmışın halinden ne bilsin ham Sükût gerektir bize gayrı vesselam...
Ecel vakti bize meçhûl olduğundan, her an Azrail –aleyhisselâm- ile karşılaşabileceğimizi hatrımızdan çıkarmamalıyız ki son nefesimizde kendi dramımızı seyretmeyelim. Şâir Necip Fazıl’ın veciz ifadesiyle: “O demde ki perdeler kalkar, perdeler iner; Azrail’e “hoş geldin” diyebilmekte hüner!...
Reklam
Her insan hayâl ettiği ve gönül verdiği dünyada yaşamak ister. Bu dünyayı îmâr ederek âhiretini harâbe haline getiren bir kimse, hiç kâşâneyi bırakıp da harabeye gitmek isteyebilir mi? Bunun aksine, âhiretini mâmûr eden bir mü’min de, ölümü kâbus gibi görüp, dehşet ve ıztırap içinde kıvranır mı?
Âhiretten habersiz yaşanan bir dünyada nefsânî hayatı besleyen iltifatları kalıcı, dünya oyuncaklarını da sâhici zannetmek, ebedî istikbâl adına ne korkunç bir aldanıştır!... İmâm Şâfiî Hazretleri’nin ifadesiyle: “Kervanların, yolculuk esnâsında ev inşâ etmeleri akıl kârı mıdır?”

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsanı hayatta en çok âlakadar etmesi gereken en büyük gerçek de “ölüm” hâdisesidir. O muhteşem vedâ ânı, insan için ne büyük bir ibret tablosudur. Ölümü bilen, fâni lezzetlere; âhiret yolcusu olduğunu bilen de dünya misâfirhânesindeki oyuncaklara aldanmaz, onlarla oyalanıp vakit kaybetmez. Âyet-i kerîmede: “Biz gökleri, yeri ve bunların arasında bulunanları oyun ve eğlence olsun diye yaratmadık. Biz onları hak bir sebeple ve hikmetle yarattık. Fakat onların çoğu bunu bilmezler.” buyrulmuştur.
Ey nefsim ve ey arkadaşım! Aklınızı başınıza toplayınız. Sermaye-i ömür ve istidad-ı hayatınızı hayvan gibi, belki hayvandan çok aşağı bir derecede şu hayat-ı fâniye ve lezzet-i maddiyeye sarfetmeyiniz. Yoksa sermayece en a’lâ hayvandan elli derece yüksek olduğunuz halde, en ednasından elli derece aşağı düşersiniz! Bedüzzaman Saidi Nursî
Reklam
Reklam
103 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.