Verâ

En geri kalmışından en gelişmişine kadar dünyadaki bütün devletler Osmanlı'nın gücünden korktukları ve teveccühüne ihtiyaç duydukları için Türkiye'ye boyun eğiyorlardı. (Fransız tarihçi Albert Vandal gözüyle Osmanlı Devleti)
Sayfa 79
Tarih
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Yavuz Sultan Selim
Gösterişten hoşlanmayan Yavuz, her türlü israf ve debdebeye karşıydı. Sadeliği sever, "mücevveze" denilen başlık yerine kendi adıyla anılan "selimi" kavuk giyerdi. Niçin böyle giyindiği sorulduğunda "Vezirlerin ve beylerin süslü giyinmeleri, padişahlarına saygıdan ileri gelir. Biz kime şirin görünmek için süslü giyinelim ki? Bizim padişahımız, vücudun dışına değil, içindeki cevhere bakar." diye çok veciz bir cevap vermişti.
Sayfa 35
Tarih
Şah İsmail, Şiiliği İran'da resmi mezhep olarak kabul ettirdiği gibi, bu mezhebin Anadolu'da da yayılması için büyük gayretler gösteriyordu. Doğu Anadolu halkını bu mezhebe girmeye teşvik ediyor ve hatta zor kullanıyordu.
Sayfa 18
Tarih
Tarih bilen, kökünü bilen insan daima ayakta durur, şahsiyetini korur.
Sayfa 7
Tarih