Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yücel TURĞUT

Yücel TURĞUT
@Ycltrgt
Sınıf Öğretmeni
Atatürk Üniversitesi
Erzurum
37 okur puanı
Temmuz 2019 tarihinde katıldı
Ama kim ne derse desin, bence bir ölünün laneti, canlı bir adamın nefretinden daha korkutucudur.
Reklam
" Neden hemen yitiriyorsunuz umudunuzu ? Daha ilk girişimde başarılı olmayı umut etmek , Tanrıdan çok fazla lütuf beklemek olmaz mı ? "
Ne var ki, eğer bu kıskanç kimseler arkadaşlarımdan birileriyse, onların kim olduğunu öğrenmek istemem. Zira bu kez de onlardan nefret etmek zorunda kalacağım..

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Elinde tutuklama emri olan olan komiser artık bir insan değil; soğuk,sağır ve dilsiz bir kanun heykelidir.
İnsanın bu kadar kolay mutlu olabileceğine inanmıyorum. Mutluluk, kapılarında ejderhaların beklediği masallardaki saraylara benzer. Bu sarayları fethetmek için savaşmak gerekir.
Reklam
Kimi zaman sevincin tuhaf bir etkisi olur. Adeta bir keder gibi sıkar insanı.
"Bana, henüz sahip olmadığım bir ünvanla hitap etmeyin. Belki felaket getirir."
"...Sadece mutluyum. Mutluluk,insanı gururdan daha çok kör ediyor."
"Biz, bize iyiliği dokunan insanlarla ödeşmiş olmayız. Para değilse bile şükran borcumuz hep vardır onlara."
Sen o İtalyan atasözünü bilir misin? "Ortağı olanın patronu var demektir."
Reklam
Bir gün hepimiz öleceğiz Dantes. Ama yaşlılar daha önce gitmeli ki gençlere yer açılsın.
"Gözlemleyen bilinci" konuşalım biraz. Açabilir misiniz nedir? Önem verdiğim bir farkındalık; İngilizcesi mindfulness. Şimdi bakın, içimizde bir "doğruyu anlama" potansiyeli var. Bu herkesin içinde vardır. Yani doğuştan bazı şeyleri insanın içi hisseder; bildiğini bilmese, farkında olmasa dahi... Bu his, bu nüve potansiyel olarak her insanın içinde doğuştan, bebeklikten vardır. Beyin araştırmaları gösteriyor ki, altı aylık bir bebek soğuk, donuk, bomboş bir yüzle karşılaşırsa, burada bir yanlışlık, yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu hissediyor. Nedenini bilmiyor elbette ama hissediyor. Gözlemleyen "içi­mizdeki his" hep var ve bize her adımımızda bir şeyler söylü­yor. İşte bu farkında oluş hissi yavaş yavaş bir gelişim içerisine giriyor ve sağlıklı gelişim ortamlarında gözlemleyen his, "göz­lemleyen bilinç" e dönüşüyor.
"Bana göre bunun tek bir açıklaması var; bu adam kendi özüne olan saygısını kaybetmek istemiyor. Besbelli ki kendisiyle kurduğu ilişki özel ve önemli… Kimse bilmiyor ama sen kendin biliyorsun. Ve sen, kendin için dünyadaki en önemli insansın. Öyle olmalısın! Aksi hâlde yaşadığın hayat senin hayatın olmaz, -mış gibi gibi bir hayat sürersin. Bu yüzden “benim hayatım” diyebilmen, “Yaşadım!” diyebilmen için her zaman, bu durumda olduğu gibi kimsenin bilmediği bir koşulda dahi, sen kendin için doğru olanı, adil olanı yapmalısın."
“Şimdi ve burada kendim miyim?” Şimdi ve burada, bir başkasının kriterlerine göre var olmaya çabalayan bir insan mısın; yoksa kendi bilincinle oluşturduğun ölçütlere göre seçimlerini yapıp eyleme geçen biri misin?
149 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.