(Spoiler içerir)
İnsan nedir sayfayı her çevirinizde kendinizi sorgulatıyor. Acaba bencil miyim? İçimdeki efendi kim ? Neden onu yönetemiyorum ? gibi soruları kendime sorduğum çok oldu.
İki adamın aralarında geçen konuşmalarıyla oluşan bu kitabı okumanızı öneririm. Aslında size değil içinizdeki efendiye öneriyorum.
İnsan Nedir?Mark Twain · Ren Kitap · 202018,9bin okunma
(Spoiler içerir)
Sevebileceğiniz bilim kurgu kitabı Fahrenheit 451. Kitabın dünyası bizim dünyamızın tam tersi ama olmayacak bir dünya değil. Bu dünyada işler tam tersi şekilde yürüyor. İtfaye evlerdeki ateşi söndürmek yerine evleri yakıyor.
İtfaye kitapları ve onları okuyanı yakıyor. Durmadan bir savaş durumu hakim. Genel olarak cehalet savunuluyor. Karşı gelenler ise yakılarak infaz ediliyor.
Fahrenheit 451 kitap okuma isteğimi daha da körükledi. Eğer bilim kurgu seviyorsanız okumanızı tavsiye ederim.
(Spoiler içerir)
Ben her zaman aydınlığa ve geleceğe inanmışımdır. Okuduğum bu kitap inandığım ilkeye fazlaca destek vermektedir.
Kitapta Finlerin gelişmek ve ilerlemek için çabalamalarını anlatıyor. Bu uğurda en çok destek Snelman adlı harika bir insan tarafından veriliyor.
Bu kitabı her insan okumalı ve yüreğindeki ateşi yakmalıdır. Ne olursa olsun yılmadan o ateş yanmalı güzel aydınlık bir geleceğe ulaşılmalıdır.
Yüreğinizdeki ateşi yakın.
Spoiler içerir
Bir insanın yalnızlığından doğan kötü bir durumu anlatıyor. Yalnızlığını bastırmak için çaldığı satranç kitabını okumak ona fazlaca haz veriyor ve bu haz bir süre sonra onu kötü etkileyecek düzeye geliyor. Satranç konusunda o kadar usta oluyor ki kendiyle mücadele edecek düzeye geliyor. Bu yüksek düzeye geldiğinde çok hırs yaptığı için kendine de zarar veriyor.
Son olarak şunu söylemek istiyorum bu kitapta şunu da anlatıyor yeteneksiz biri eğer çok çalışırsa doğuştan yetenekli birini alt edebilir.
Anlatımı ve konusu olsun ben beğendim şiddetle tavsiye ederim
(Spoiler)
Artık böcekleri hemen öldürmüyorum. Önce soruyorum Tanıdığım biri mi diye. Sonra elime alıp dışarı koyuyorum.
Sonu da pek beklediğim gibi bitmedi.
DönüşümFranz Kafka · Can Yayınları · 2022267,7bin okunma