Darul ulum

Darul ulum
@_571_Darum_ulum571
Kᴜʀᴀɴ-ı Kᴇʀîᴍiɴ ʜᴇʀ ʙiʀ Âʏᴇᴛi Kᴀʟᴘ Tᴀʀʟᴀꜱıɴᴀ ᴅüşᴇɴ ʙiʀ ᴅᴀᴍʟᴀᴅıʀ. |•𝓜𝓪𝓱𝓶𝓾𝓭 𝓔𝓯𝓮𝓷𝓭𝓲 𝓗𝔃. 𝓴𝓼.•| ♡𓊙∞ #Turkuaz
Kimselerin görmediği iyilikler yapıyorsun. Peki, kimselerin görmediği kötülüklerden de kaçınabiliyor musun?
1000Kitap
Reklam
KONUŞAN KONUŞAMAYAN BÜTÜN CANLILARIN DILI OLDUĞU HALDE BALIĞIN NEDEN DILI YOK? SÖYLENDIĞINE GÖRE MESELENIN HIKMETI SUDUR: ULU ALLAH (C.C) HZ. ÂDEM'I (A.S.) YARATIP MELEKLERE, O'NA SECDE ETSINLER DIYE EMREDINCE İBLIS HARIÇ, BÜTÜN MELEKLER O'NA SECDE ETMIŞLERDI. BUNUN ÜZERINE ULU ALLAH (C.C) ONU MELEK KILIĞINDAN ÇIKARIP CENNETTEN KOVMUŞTUR.  CENNETTEN KOVULUNCA YERYÜZÜNE INEN İBLIS DENIZE GIDER VE ILK KARŞILAŞTIĞI CANLI, BALIK OLUR. IBLIS ONA ÂDEM (A.S)'IN YARATILDIĞINI HABER VERIR, ARKASINDAN HZ. ÂDEM (A.S.)'IN KARA VE DENIZDE YAŞAYAN HER TÜRLÜ CANLIYI AVLAYABILECEĞINI BILDIRIR, BALIK DE BU HABERI DIĞER CANLILARINA ULAŞTIRIR; BUNUN ÜZERINE ULU ALLAH (C.C) BALIĞIN DILINI KÖKÜNDEN YOK EDER.
Din
Bildirildiğine göre namaz kılanlar çoktur, fakat namazını huşu içinde kılanlar azdır. Hacca gidenler çoktur, fakat yaptığı haccın icaplarına uyanlar azdır. Kuşlar çoktur, fakat bülbül azdır. Âlim çoktur, fakat bildiğine göre amel eden âlim azdır. Namaz, Allah (C.C)’in emirlerine boyun eğme yeri, huşu ve alçak gönüllülük kaynağıdır. Namazın kabul edilip edilmediği, bunlar ile anlaşılır.
Din
Bu dünya yok olup gidecektir. Burası dert ve sıkıntılar diyarıdır. Kimsenin özellikke de hikmet sahiblerinin (hakîm) buradaki geçimleri arı ve duru olmaz. Nitekim " Dünyada hikmet sahiplerinin ve ölümü ananların gözü aydın olmaz" denilmiştir. Karşısında, yanı başında ağzını açmış yırtıcı bir hayvan olan kimse nasıl yerinde durabilir ve gözleri uyuyabilir?
Din