Burak

Burak
@_BurakB_
Kınayıcının kınamasından korkmayan. وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ Kim Allah'a güvenirse O, ona yeter.
Allah'a Kul
Kırıkkale Üniversitesi
Sivas
607 okur puanı
Haziran 2020 tarihinde katıldı
Zirâ bir şeye olan aşkın seni körleştirir ve sağırlaştırır. Aşık, hiç kim­seyi sevgilisinden daha güzel görmez ve bunu kabul etmez. Azze, Haccac’ın huzuruna çıktığında, Haccac’ın; “Ey Azze, Allah’a (c.c.) yemin olsun ki sen, Kuseyyir’ in seni övdü­ğü gibi değilsin,” sözüne, Azze: “Ey emir, o beni senin gördü­ğün gözle görmedi ki,” diye karşılık verdi. Şüphesiz sevgili, seveninin gözünde daha tatlı ve kal­bindeki yeri başkasından daha büyüktür.
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Sevgilinin özelliği ve ce­mâli; sevenin bunun bilincinde olması, münasebet, yâni alaka. Ve sevenle sevgili arasındaki uygunluk, yani mulâ­eme. Bu üç olgu güçlendiği ve olgunlaştığında, aşk kuvvetle­nir ve kökleşir. Aşkın noksanlık ve zayıflığı, bu üçünün zayıflığı veya eksikliğine göre olur. Sevgilinin cemâli (güzelliği) zirvede olur, sevenin de bilinci tümüyle bunu duyumsarsa ve iki ruh arasındaki ilişki güçlü ise, işte bu aşk daimi ve ayrıl­maz bir aşktır.
“Allah Subha­nehu, isim ve sıfatlarında kamildir. O her açıdan içinde noksanlık barındırmayan mutlak bir kemale sahiptir. Ve bu, hal­kı arasında kemaline dair eserlerin zahir olmasını ister. Zira bu, Kemal’ in gereklerindendir. O (c.c.) birdir, bir olanı sever. Güzeldir, güzel şeyi sever. Alimdir, alimleri sever. Cömerttir, cömerdi sever. Kuvvetlidir. Kuvvetli mü’mın, zayıf müminden Allah’a (c.c.), daha sevimli gelir. Haya sahibidir, hayalıları se­ver. Vefalıdır, vefa sahiplerini sever. Şükre layıktır, şükredenleri sever. Sadıktır, sadıkları; Muhsindir, muhsinleri sever.”
Mahlukatın, kendisiyle ve kendisi için yaratıldığı haki­kat; bir tek Allah’a (c.c.) ibadet etmektir. Bu onun sevgisinin, boyun eğişinin, ona karşı acziyyetinin, emir ve yasaklarını, sevap ve cezalarını uygulamak gibi kulluk gereklerini eda et­menin kemâl noktasıdır. Bu hakikat uğruna rasûlleri gön­derdi, kitablar indirdi, cennet ve cehennemi yarattı. Yer ve gökler, Allah’ ın (c.c.) üzerinde olduğu yol olan adalet ile kâimdir. Ve o, Allah’a (c.c.) en sevimli gelen şeydir.
“Aşkın ‘ ilk yakışını’ ciğerimde hissedince Topluluğumun pınarına koşarım serinlemek için Say ki serinlettim dışımı suyun serinliğiyle Peki ya kim var ki içimdeki yangını söndürmek için?”