Esma

Esma
@_Hekate_
anitsayac.com İnsanlar hakkında daha az fikirler hakkında daha çok meraklı olun. Marie Curie

Esma

, bir kitap okudu
9/10
·304 syf.·
Beğendi
·
2025 14. kitabı
Emrah Safa Gürkan
8.2/10 · 4.418 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Aslında Osmanlı'yı ne sadece bir Türk ne de sadece bir İslam imparatorluğu olarak kategorize etmeliyiz. Osmanlı tarihini anlamak isteyen birinin İran devlet yapısı ve edebiyatına, İslam hukukuna ve Türk savaş tekniklerine hâkim olması gerekmektedir. Bunun da ötesinde birçok açıdan Osmanlılara örnek olmuş Bizans ve yüzyıllarca Devlet-i Aliyye ile ticari, kültürel ve diplomatik alışverişlerde bulunmuş Avrupa tarihinin de temel kavram ve olgularının bilinmesi şarttır.
Sayfa 151 - Osmanlılar hangi Ekümenin içindeydi?·Kitabı okudu
Değişimi destekleyen kişilerin görüşlerini ifade etmekten çekindiği ortamlarda, artık işlevselliğini kaybetmiş sosyal yapılar varlığını sürdürebilmektedir. Böylece, bireyler tek tek değişim ihtiyacının farkında olsalar bile, farklı fikirlerin hoş karşılanmadığı bir tartışma ortamında bunları ifade edemedikleri için, söz konusu fikirler gelişip egemen kültüre bir alternatif yaratma ya da onu dönüştürme gücünden yoksun kalmışlardır.
Sayfa 51 - Timur Kuran- tercih yalanlaması·Kitabı okudu
Osmanlı ekonomisi neden kapitalistleş(e)medi
İnalcık'a göre, Osmanlı toplumunda hâkim olan ahlâk anlayışı sermaye birikimine izin vermemektedir. Her ne kadar İslam ticarete mesafeli yaklaşmasa da, Gazali'nin temsil ettiği bir ekolün kapitalist zihniyete karşı olduğu kesindir. Sadece bu dünyayı değil, ahireti de düşünmesi gereken mümin için asıl hedef hiçbir zaman kâr olmamalıdır; sınırsız para kazanmak dinen ve ahlaken sorunlu bir durumdur.
Sayfa 48·Kitabı okudu
Duygu ve Düşünce