Mâverâ

Felsefi kültür, mektebin temel taşıdır. Eflatun akademisinin kapısında "geometri bilmeyen buradan giremez " levhası vardı.20.asır mektebinin kapısına "felsefesi olmayan milletin mektebi olamaz " cümlesini yazmak gerektir.
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim

Mâverâ

, bir kitap okudu
Puan vermedi·460 syf.·
13 günde okudu
·
2021 21. kitabı
"Kimin bir kızı olur da onu diri diri gömmez ve aşağılamazsa, erkek çocuğunu ona tercih etmezse Allah bu kızı sebebiyle onu cennetine koyar."{Ebu Davud}

Mâverâ

, bir kitap okudu
Puan vermedi·133 syf.·
26 günde okudu
·
2021 20. kitabı
Ivan Illich
7.1/10 · 4.934 okunma
Işsizlik modernizasyonun bir sonucudur. Bu "meydana getirme" bilmeyen bir kişinin aylaklığıdır. İşsizlik Aristoteles'in aksine yapmanın ya da çalışmanın erdem, aylaklığın ise kötü olduğuna inanan bir insanın acıklı aylaklığıdır. İşsizlik, Protestan ahlakına yenilmiş bir insanın deneyimidir. Weber'e göre boş vakit, çalışması için herhangi bir engeli olmayan insanlar için gereklidir.Aristoteles içinse çalışma, boş zamanı olan insanlar için gereklidir.