Medya

Medya

, bir kitap okudu
Puan vermedi·124 syf.·
2022 10. kitabı
Yaşar Kemal
8.3/10 · 36,2bin okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
“İnsanlar kendi kederlerini saymayı severler ama mutluluklarını saymayı bilmezler.”
“Doğa neyi,ne zaman, ne şartlar altında yapacağımızı belirlerken bize hiçbir şey sormaz; onu aklımızda şekillendirdiğimiz gibi değil, olduğu gibi kabul etmek zorundayız. Eğer gerçekten de o küçük çizelgeye ve takvime ulaşmayı hedefliyorsak… Bu konuda şikayet edeceksek bile, önce onu kabul edip sonra şikayet etmekten başka şansımız yoktur! Bu şekilde yapmasakta nasıl olsa o bize kendisini kabul ettirecektir…”

Medya

, bir kitap okudu
Puan vermedi·189 syf.·
2022 9. kitabı
Fyodor Dostoyevski
7.9/10 · 159,7bin okunma
“Ruh ve beden, beden ve ruh… ne güzel şeylerdi bunlar! Ruhun içinde hayvanlık olduğu gibi bedenin de ruhsal olduğu anlar vardı. Algılar rafineleşebilir, akılsa aşınmaya uğrayabilirdi. Şehvet güdülerin nerede bittiğini ya da fiziksel güdülerin nerede başladığını kim söyleyebilirdi? Sıradan psikologların gelişigüzel yaptığı tanımlamalar ne kadar da sığdı! Farklı ekollerin savları arasından bir seçim yapmakta o kadar zor değil miydi? Ruh, günah hanesini mekan tutmuş bir gölge miydi? Yoksa benden miydi,Giordano Bruno’nun düşündüğü gibi gerçekten ruhun içinde olan? Ruhun maddeden ayrılmasıda bir sırdı, ruhun maddeyle birleşmesi de…”