Ceyda Adıyaman Öztürk

Ceyda Adıyaman Öztürk
Nöhü yl/ Kelam İslam’ın kızı kültürlüdür, donanımlıdır, ferasetlidir. İslam ona şeref, asalet ve itibar verir. Bookstagram: instagram.com/__okur__?igsh=M... _okur_
Scü/ İlahiyat Fakültesi
Niğde
Niğde
329 okur puanı
Temmuz 2020 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Puan vermedi·176 syf.··
2025 12. kitabı
Şayet Ramazan’ı yılda bir kez gelen bir eğitim serüveni olarak görürsek “Bir mekteptir Oruç” Kitap bayram da dahil olmak üzere, bu serüveni nasıl değerlendirmemiz gerektiğine vurgu yaparak ilerliyor. İhsan hocamızın dertli bir davetçi oluşundan sebep yer yer AllahuEkber iç sesi ile okuyacağınız bir kitap olacak. Ramazan ayı ile ilgili okunabilecek kitap listelerinin başlarında yer almalı.
Bir Mekteptir Oruçİhsan Şenocak · Hüküm Kitap · 20191,193 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Puan vermedi·176 syf.··
2025 12. kitabı
İhsan Şenocak
9.1/10 · 1.193 okunma
Puan vermedi·272 syf.··
2025 11. kitabı
·
17 günde okudu
·
Okunma: 26 Mart 2025 02:47
Ramazan ayı programları ile tanınan M. Fatih Çıtlak hocanın “Ramazan’ın insanı güzelleştirmesine dair” diyerek bir çok konuya temas ettiği kitabını Ramazan ayında okumak nasip oldu. Kitap içeriği: Ramazan ile alakalı her terimi bölümlere ayırarak anlatmış. Teravih, mukabele, sahur, oruç, iftar… Televizyon programından dolayı, halkın Ramazan ayı ile ilgili soruları ve tutumunu da yakinen tecrübe ettiği için bu noktalara da değinmiş. Ramazan başlığı altında tüm ibadetlere de yer vermiş. Anlatırken hikayelere yer ayırması ve konuşma üslubu kitabı daha okunur kılmış. Çok fazla bölüm olduğu için, düz akademik bir çalışma olsaydı daha zor okunurdu. Kitabın son kısmına Tuti İbrahim Efendi’den “Büyükler için Ramazan Risalesi” bölümü bile eklemiş. Olumlu yorumum, kitap çok kapsamlıydı. İslami bilgisi olmayan bir kimse okuduğunda bir çok konuya dair fikir sahibi olabilir. Olumsuz yorumum. Baş kısmı biraz göz korkutuyor, üslubu ve ilk 40 sayfanın beklentiyi karşılamaması yönü ile. Ben üslubunu haklı ve samimi buldum fakat ilk kısmı okumaya başlamakta çok zorlandım. Okuyunca bir şekilde bitti tabi, bazı kitaplara başlamak okumaktan daha zor olabiliyor. Çok normal :) Kitap şuur veriyor muydu ve manevi bir tesiri var mıydı derseniz, bu kişinin kendisi ile alakalı bir durum diyecek olsam da bazen yazar da önemli olabiliyor. Velhasıl, Fatih hocayı kitabıyla daha iyi tanımış oldum. Kendisini din konusunda samimi ve nesil için endişeli gördüğümden dolayı, yazdıkları okuyucuya geçiyor diye düşünüyorum. Bir çırpıda okumaya çalışmazsanız gayet güzel bir kitaptı. Bölümlere ayırıp sakince okursanız daha iyi olur. Gönderiyi kaydırın, içindekiler kısmını ve deftere aktardığım alıntıları ekledim.
Senin Ramazan’ınM. Fatih Çıtlak · İnsan Yayınları · 2021101 okunma
Puan vermedi·96 syf.··
2025 10. kitabı
·
36 saatte okudu
·
Okunma: 08 Mart 2025 16:58
Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından çıkan, Kur’an’da İnsan Tipleri başlığı ile her cüzden üç insan hakkında bilgi vermeyi hedefleyen kitap, hedefinden daha geniş bir çalışma sunmuş. Daha önce hiç meal okumayan, İslami alanda yetersiz hisseden ama Kur’an’ın içeriğine de yüzeysel de olsa hakim olmak isteyen biri için gerçekten güzel bir öneri kitabı olur. Kitabı, cüzlere göre bölmüş ve ana hatları ile cüzün konusunu da özetlemiş. Bu alanda olanlar için de öneri tabi, bu yolda zaten biliyorum demek yasak
Kur'an'da İnsan TipleriRıfat Oral · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 2021285 okunma