Nisan 2019
İlk Yayın Tarihi:
Mayıs 2017
Hüküm Kitap

2019 78. kitabı
Şu mübarek ramazanı Şerif günlerinin dirilişimize ve yenilenmesine vesile olması umuduyla bu kitabı herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Tam da şimdi ihtiyacınız olan kitap bu.
2020 18. kitabı
İnsan mektebe öğrenmek, öğrendiklerini uygulamak, uyguladıklarıyla başarılı olmak için gider. Tabiri caizse "adam olmak için" der büyükler. Oruç insanı adam eden bir mekteptir. Bu mektepten mezun olanın farkı da belli olacaktır. Tavsiyedir. .
2023 3. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2023 23:17
"Insan doyunca bütün organlar acıkır, tatminsizlik başlar;acıkınca ise bütün organlar kanaatle doyar." Biz hatayı en başından yaptık. Ramazan gelince işe, büyük büyük 10 çeşitli sofralar kurmakla başladık;sahurdan iftara aç kaldık iftarda doyduk ama ruhlarımız bir türlü doymadı.İşte sonra da heladan çıkamaz olduk.Nefsimizi terbiye edecekken bi baktık o da ne nefis çoktan dizginleri eline almış koşuyor.Gözlerimizi haramdan koruyacaktık dedik dur sahura kadar uyanık kalayım da şu diziyi izleyeyim.Hatim grupları oluşturduk hatmettik hatimler orta da gırla ama nasibimize belki bir ayet düşmedi.Güya en başta hoş geldin Ramazan diyivermiştik sizce de Ramazan hoş geldi mi ? Demem o ki biz işin mana boyutundan çok madde boyutuna odaklanmışız. Ama değilmiydi ki oruç bizi yaratılış ayarımıza döndürecekti. Iste bu kitap da hakikaten orucun bizi nasıl eğittiği,nefsi nasıl terbiye ettiği ,yaratılış ayarlarımıza geri döndürdüğü rehber niteliğinde bize adeta orucun gerçekten bir mektep olduğunu hatırlatan bir kitap oldu .Beklentimin üstünde bir kitaptı.Elhamdulillah istifade ettim.Lezzet aldım. Son olarak orucun bizi eğitmesine izin verelim ona teslim olalım. Ramazan sonunda o mektepten muttaki bir şekilde mezun olalım. Olalım ki oruç bizi masivadan maveraya taşısın. Vesselam ♡
2020 73. kitabı
Kitabı bir kaç yıl önceki ramazan umremde vakit buldukça haremde vs okumuştum. O sebeple benim için ekstra anlamlı bir kitap. Ve tabi ki bir İhsan Hocamızın kitabı olarak yine harika, bilinçlendirici ve bir o kadar anlamlı güzel bir eser. Oruç sadece fıkhı bir konu değildir. Herkes fıkıh boyutunu bilir asıl önemli olan manevi tarafıdır. Ve hocamızda bunu çok güzel anlatıyor. Her ramazan açıp açıp tekrar bakılıcak bir eser. Canım hocam'dan Allah razı olsun.
·176 syf.·
2024 79. kitabı
İhsan Şenocak
Oruç tutanların ruhları Hz. Mûsâ’ya, Îsâ’ya meclis arkadaşı olur. Her gece bir başka sofrada sahur yapar. Hz. Mûsâ, İbrâhim, İsmâil ve diğer nebîlerin sofralarına da misâfir
❁Ramazan-ı Şerif ❁
2023 9. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2023 00:29
𝐁𝐢𝐫 𝐌𝐞𝐤𝐭𝐞𝐩𝐭𝐢𝐫 𝐎𝐫𝐮𝐜̧~𝐈̇𝐡𝐬𝐚𝐧 𝐒̧𝐄𝐍𝐎𝐂𝐀𝐊 Ramazanda oruçta bir mekteptir deniliyor kitapta. Ne kadar güzel bir kelime dopdolu. Keşke ramazanı bir mektep gibi görebilseydik. Ve bu mektebin ders kitabının Kur’an-ı Kerim olduğunu idrak edebilseydik. Öyle bir mekteptir ki bu Kuranların okunduğu, teravihlerin kılındığı, mukabelelerin yapıldığı, yemeden içmeden nefsi terbiye ettiği, paylaşmanın hat safhada olduğu çok kıymetli bir mektep. Ve diplomayı bizzat Allah’tan alacağız. İşte böyle bir mektebin ortasına geldik. Ramazan baharımız oruçta gölgesinde dinlendiğimiz çınarımız olsun. Sadece midemizle değil ruhumuzla tutalım inşallah önce kendi nefsime söylüyorum bu söylediklerimi. Bu kitapta buna vesile olsun. İhsan hoca açık ve net bir şekilde orucu layıkıyla nasıl ağırlayacağımızı özenle anlatmış bize. Orucun bize emanet olduğunu unutmadan emanetimize sahip çıktığımız bir Ramazan yaşayalım ki orucumuz ahirette göz aydınlığımız olsun boynumuza vebal değil. Bunun için bize yardımcı olacak bir kitap bırakıyorum. Gönülden tavsiyedir. Ramazanınız baharınız olsun. Defne 5 Nisan 2023 Çay
Puan vermedi·136 syf.·
2020 24. kitabı
"Kulluğun bir ifadesi olarak oruç, bizden önceki kavimlere farz kılındığı gibi bizlere de farz kılınmıştır. Nitekim Cenab-ı Hak;“Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden evvelkilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı.” [Bakara 2/183] buyurarak bu farziyeti bizlere de bildirmiştir. Oruç ibadeti İslam’ın beş temel esasından biridir. Oruç; Allah’ın rızasını kazanmak için ibadet maksadıyla gün boyu yemekten, içmekten, nefsi arzulardan uzak durmak suretiyle yerine getirilen bir ibadettir. Her şeyin bir zekatı olduğu gibi, bedenin zekatı da oruçtur. Kul, zekat ile malını temizlediği gibi, oruç ile de gönlünü ve ruhunu kirleten bazı kötü düşüncelerden arınır. Oruç: Yüce Allah’ın bizlere ihsan ettiği sayısız nimetlere karşılık O’na şükranlarımızı arz etmektir." Oruçla ilgili güzel bir kitap okumayı tafsiye ederim. Çocukların da (10-15)okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum ibadetlerle ilgili bilinçlensinler. Bazen neden oruç derler cevap kitapta hakkıyla mevcut.
2020 23. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2020 23:27
Ramazan girip çıktığı hâlde günahları affedilmeyenin burnu sürtülsün! Ana babasına veya ikisinden birine yetişip de Cennete girmeyenin burnu sürtülsün! Yanında anıldığım zaman bana salevat getirmeyenin burnu sürtülsün! [Tirmizi]  Bu hadisin bilincinde olup da boş durmak olmazdı. İhsan Şenocak'ın ilk defa bir kitabını okuyorum. Kitapta çok fazla Osmanlıca kelime vardı. Cümlenin gidişatından anlamı belli olsa da buna takılırım diyenlere bu kitabı tavsiye etmem. Onun dışında gayet güzel kitaptı. Orucun bilincini anlatıyor. Herkesin bildiği şeyler kitapta alınmamış. Daha çok yapılan yanlışlar üzerinde durulmuş güzel olmuş. Ayrıca Ramazanda gerçekleşen İslam Tarihindeki önemli olaylar ve Peygamber Efendimiz (sav) ile ilgili birkaç yer anlatılmış. Güzel kitaptı.  Herkese hayırlı ramazanlar!  Alıntılar ve daha fazlası için buyrun. kitaplarbenimhayatim.blogspot.com/2020/04/bir-mek...
2022 8. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2022 14:37
Ramazan'ı Şerif'in kıymetini ve önemini tam manasıyla anlamak, yaptığımız hataları gidermek ve hoşnut olabileceğimiz bir ramazan ayı geçirebilmek bu eseri okumak büyük fayda sağlayacaktır.
2020 1. kitabı
İhsan Şenocak hocamızın ilimle fikri yoğurup sadeleştirerek okuyucunun önüne sunmasına bayılıyorum.. Kanaatimce aldığı ilmi özümsemiş asrımızın sayılı Rabbani âlimlerinden kendisi.. Satırlarında bir ahenk var, ders çalışırken yorulan beynimi dinlendiriyor Bu kitabı özellikle Ramazanda okumayı tercih ettim Ramazan'a dair şuurum artsın diye.. Hafif bir risale tarzında yazılmış , günümüz Ramazan mevzularınada yer yer temas ediyor. Okuyun, okutun derim..

İhsan ŞenocakYazar · 34 kitap
1974 yılında Samsun’da dünyaya geldi. İlkokuldan sonra hafızlık yaptı. 1994’te Samsun İmam Hatip Lisesi’nden 1999’da Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Okul yıllarında muhalled usulde İslamî ilimler okudu. 2002’de Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’ni bitirdi. 2004 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalında “İslam Hukuku’nda Taklit” konulu teziyle yüksek lisans yaptı. Aynı fakültede “İslâm Hukuku’nda Örfün Hükümlere Etkisi” adlı tezini tamamlayarak doktor oldu. 1997 yılında Samsun’un Vezirköprü ilçesinde imam-hatip olarak memuriyet hayatına başladı. Diyanet İşleri Başkanlığında farklı kademelerde görev yaptı. 2007’de Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi’ne müdür olarak atandı. 2005-2010 yılları arasında yayımlanan İnkişaf dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Milli Gazete ve Yeni Şafak’ta müstear isimle dizi ve düşünce yazıları yazdı. 2008’de Tv5’de "köprü" programını hazırlayıp sundu. Müstear isimlerle farklı türlerde çok sayıda yazı kaleme aldı. Aşıkkutlu Eğitim Merkezindeki görevinin yanısıra, kısa adı İFAM olan İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi’nde tefsir, hadis, fıkıh, akâid, usûl, nahiv, mantık, kavâid ve makâsıd gibi temel ve yardımcı ilimler okutmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığında farklı kademelerde görev yapan İhsan Şenocak, Diyanet İşleri Başkanlığı Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürü iken 28 Ekim 2017 günü açığa alındı. Şenocak, görevden alınmadan bir süre önce, Müslüman kadınların pantolon giymeleri ile ilgili konuşması nedeniyle bazı kesimlerden tepki almıştı. Şenocak'ın, görevinden açığa alınmasının bu konuşmasından dolayı olduğu iddia edildi. İhsan Şenocak’ın görev alınması kararı sosyal medya üzerinde geniş tartışmalara neden oldu. Şenocak, soruşturmanın ardından Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi'ndeki görevine iade edildi, son olarak da Sinop İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı görevine getirildi. İhsan Şenocak, ‘tenzil-i rütbe' olarak yorumlanan bu karara tepki olarak 12.02.2018’de memuriyetten istifa etti. Dr. İhsan Şenocak, evli ve 4 çocuk babasıdır.