Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Süeda Sayar

Süeda Sayar
@_soluklanmavakti
efendi fotoğraflarına bakamaz, bakamadım sana da ikimizin tek dileğiymiş gibi o günlerde
Reklam
“Alçak gönüllü olmak, ancak kulu yükseltir. Alçak gönüllü olun ki, Allah da sizi yükseltsin. Affetmek, insanın ancak şerefini artırır. Affediniz ki, Allah da sizi aziz kılsın.” Müslim, birr 69
İçinde yer edeceğim. Sana oradan sesleneceğim

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
eskime tek direnme biçimi kimse eskimek istemez /sakinlik
Konuşuyor. Bunu pek yapmamaya çalışır.“Söylerken ne yapıyorsun”.Söyleyene kapılmak. Ağızla kulak arasındaki boşlukta oluyor her şey. Daha bir anlayan olmadı. Bu ikisinin aynı pakette sunulduğunu kabul etmek istemiyor kimse. — Takımı bozamayız. /söylerken ne yapıyorsun
Reklam
“İnsan her zaman bilgi ve davranış tutarlılığına çabalamalıdır.”
“Niçin bilmek isteriz ?” sorusu, “Niçin yaşıyoruz ?” sorusu ile iç içedir “Niçin yaşıyoruz?” sorusuna Kur'an okuyan birinin vereceği cevap kısa ve nettir: Bilmek için yaşıyoruz. “Niçin bilmek için yaşıyoruz?” sorusu ise “Rabbimizi, kendimizi ve evreni anlamak için. Bilmek lezzettir..
“Ey evlat! Bilgi ve iyiyi kötüyü sezme kabiliyetine sahip olarak uyanık bir bilinç ile topluma karış.” diyordu.
“Fâtır-ı Hakîm ve Kadir-i Alîm, kemal-i intizamla herşeyi güzel yaratmış, güzel teçhiz etmiş, güzel gayelere tevcih etmiş, güzel vazifelerle tavzif etmiş, güzel tesbihat yaptırıyor, güzel ibadet ettiriyor. Ey insan! İnsan isen, şu güzel işlere, tabiatı, tesadüfü, abesiyeti, dalaleti karıştırma; çirkin etme, çirkin yapma, çirkin olma.”
A. Geylanî, haz ve hız çağını yaşayan her çağdan insana farkındalık çağrısı yapıyor. Hayatı sade, sâkin ve özümseyerek yaşamamız gerektiğini anlatıyor. Bir anlamda ”Allah aşırı gidenleri sevmez" âyetini açımlıyor.
Sayfa 96
Reklam
Asıl güzellik içten dışa doğru olan bir güzelliktir.
İnandığımız gibi yaşamalıydık. “Yapmadığımız yapmayacağımız şeyleri söylememeliydik" (Saff 61/3)
Mevlânâ, Yunus Emre, Hacı Bayram Veli, Hacı Bektaş Veli gibi sufilerin birçok sözünün yüceltilip, sanki bu sözleri, insanlığa ilk kez onlar kazandırdı şeklindeki yüceltici tutumun yanlışlığına dikkat çekmek gerekiyordu. Aslında onlara ait olduğunu gördüğümüz birçok hikmetli sözün kaynağı Kur'an ve Hadislerdir. Onlar bu ilhamlarını Kur'an ve Hadislerden almış kendi çağının/ çağdaşlarının idrakine tefsir ederek sunmuşlardır.
İslam dini, ahlâk ilkelerinin bireysellik ve toplumsallıkla bütünleştiği ve içselleşmeye başladığı süreçtir. Bu açıdan İslam, uzlet ve miskinleşme değil ülfet (sevgi ile kâinatla kaynaşma), hizmet ve aksiyondur.
64 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.