Aşkın ateşine düşen âşıklar Aşığın halinde canan habersiz İkrarım gözedir kavl-i sadıklar Âdem olmaz ahd-i Peyman habersiz
Kitaplar kaynar kazanlara sokulması.
Kitaplar öyle sıradan kütüphane malzemesi de değildi. Evet, yanılmıyordu; bunlar Kur'anlar, Ahd-i Atik ve Ahd-i Cedidler, sufi ve keşişlere ait kutsal kitaplardı. Sayfalarında Allah'ın sözlerinin anlatıldığı kitaplar...Yaptıkları şey Tanrı'ya isyanın ta kendisiydi. Kendisi de bir dine inanmıyordu ama bunlar katıksız şirk içindeydiler.
Alıntı
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Ordumuz Vatanı pek büyük felâketlerden kurtardı ise bunu yapan Türk Ordusu değil, Türk Milletidir. Ordu ancak bir milletin timsal-i müşahhasıdır. Bir millet kavi olursa, ordusu da o kadar kuvvetli olur. Bu büyük zaferi Türk Ordusu kadar Türk Milleti de yapmıştır. Bu günü burada tesis etmekle yeni nesillere gayet mühim bir ihtarda bulunuyoruz. İhtar bütün milletin kalbinden coşup gelen bir feryattır. Bir zamanlar Türk Milleti ihânete kurban edilmekle millî varlığından ayrıldı ve düşman ayakları altında ezildi. Fakat azim ve iman sayesinde bugün millî varlığımız teessüs etti. Bundan sonra Ahd-ü peyman vermeliyiz. Bir daha o kara günleri görmeyeceğiz. Eskiden içimizde ihânetler oldu, bunlar olmayacaktır, demeliyiz. Vatanın her köşesinde olduğu gibi İstanbul halkının ve yeni neslin bağıracağı tek bir söz vardır: "TÜRK HÜR YAŞAR VE ÖLÜRKEN DE HÜR ÖLÜR"
Sayfa 282·Kitabı okudu
1000Kitap
Ne kadar abesti aşkın yüzü. Dahası, ne kadar çok yüzü vardı. Aşkın bir yüzü, iki yüzü. Aşkın yüzsüzlüğü. Vefa, ihanet, ahd. Hepsi birbirine karışıyordu.
Giysinin avret uzuvlarını belirtmeyecek şekilde bol olması vaciptir. Ecdadımızın giydiği cübbe-şalvar tüm bunları sağlarken ayrıca eslafımıza olan borcumuzu da ifa etmektedir. Onların yoluna ahd-u vefa etmiş oluruz.
Sayfa 16
Alıntı
'Ahd ü vefâ vü mihrine aldanma dilberün Olmaz binâ-yı dehr gibi hergiz üstüvâr Cây-ı enîn ü mihnet ü derd ü elem durur Ey ehl-i 'ibret eyleme dünyâya i'tibâr