Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
ABD’nin şu anda esas hedefi, Çin’in beş yıl önce ilan ettiği “Tek Kuşak Tek Yol” projesi ya da diğer ismiyle “Kuşak ve Yol İnisiyatifi”dir.
Reklam
ABD 1867 yılında Rus Çarlığı’na 7,2 milyon dolar ödeyerek Alaska’yı aldı.
224 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Amerikan Hegemonyasının Sonu
Geçmişten geleceğe yol alırken, geleceğin karanlık yüzüne fener tutulmuş. Bu fenerin etki alanı, bizlerin gördüğü ile sınırlı. Bugünden yarına bazı şeylerin hemen değişeceğini beklemek de kolaya kaçmaktır. Yılların, hatta yüzyılların birikimini kimse bir an da kesip atamaz. Ama 'Güller', 'Kara göründü' diyor. Bu görülen kara, yakın mı, uzak mı,
Amerikan Hegemonyasının Sonu
Amerikan Hegemonyasının SonuMehmet Ali Güller · Kırmızı Kedi Yayınevi · 201934 okunma
ABD Amerikan Koridoru ile şu amaçları gerçekleştirmek istemektedir: 1. Türkiye ve İran'ı zayıflatmak, Kürt Koridoru üzerinden bu iki ülkeyi baskılamak, sürekli bölme tehdidiyle boğuşmalarını sağlamak. 2. İsrail'in güvenliğini sağlamak: Arap kuşatması ve Fars tehdidi altındaki İsrail'e Kürt müttefik bulmak; Türk, Arap ve Fars tepkilerini Kürtler üzerinde toplayarak İsrail'i rahatlatmak; İran'ı Kürt koridoruyla baskılayarak Tahran'ın İsrail'e basıncını azaltmak. 3. Kendisi artık Ortadoğu enerjisine bağımlı olmayan ABD, enerji koridoruyla bölgenin enerjisine bağımlı olan Çin'in alışverişini denetimi altında tutmak ve gerektiğinde nakil yollarını kesmek istemektedir.
Sayfa 190Kitabı okudu
ABD'nin Suriye'deki hedefi,
ABD'nin Suriye'deki hedefi, Ortadoğu'daki temel hedefinin bir parçasıdır. O temel hedef, Basra'dan Doğu Akdeniz'e bir enerji koridoru kurmaktır. Bir Amerikan Koridoru enerji koridoru olan bu enerji koridoru, üzerinde yaşayan halkın Kürtler olması nedeniyle aynı zamanda bir Kürt koridorudur.
Sayfa 190Kitabı okudu
Reklam
... dönemin İsrail Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Moşe Yalon Suriye'nin yeniden birleşik bir devlet haline gelmesinin imkânsız olduğunu iddia ederek şöyle demişti. Suriye, omlet olmuş bir yumurta gibi. Omletten tekrar yumurta yapamazsınız.
Sayfa 179Kitabı okudu
Doğu Akdeniz'in Önemi
Doğu Akdeniz, birincisi Amerikan Koridoru'nun ağzı olması bakımından, İkincisi Kıbrıs sorunu nedeniyle, üçüncüsü Süveyş Kanalı ve dördüncüsü de bölgede bulunan doğalgaz yatakları nedeniyle stratejik önemdedir.
Sayfa 184Kitabı okudu
Çin'in geliştirdiği uçak
Ancak Çin, ABD'nin elinde bulunan en son model F-22 ve F-35 savaş uçaklarına rakip olacak, hatta bazı özellikleriyle onu aşacak beşinci nesil savaş uçağı olan J-20'leri geliştirmektedir. J-20, görünmezlik teknolojisine sahip, uçak gemisine kolayca inebilen, dikey iniş ve kalkış yapabilen son derece özel bir uçaktır.
Sayfa 122Kitabı okudu
ABD emperyalizmi şu dört sütun üzerinde
8. ABD emperyalizmi şu dört sütun üzerinde yükselmiş ve kendi egemenliğinde bir ekonomik düzen kurmuştu: IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü ve Dolar.
Sayfa 115Kitabı okudu
Reklam
Hindistan'ın Uçak Gemileri
Hindistan, biri 1986'da İngiltere'den aldığı HMS Hermes isimli, İkincisi de kendi olanaklarıyla inşa ettiği ve 2018'de donanmaya kattığı INS Vikrant isimli iki uçak gemisine sahiptir.
Sayfa 109Kitabı okudu
Bush Doktrini
literatüre Bush Doktrini olarak girdi. Doktrin 3 önemli unsuru içeriyordu: 1. Önalıcı Saldırı 2. Amerikan İstisnacılığı 3. "Ya benimlesin, ya düşmanla" anlayışı
ABD eski dünya ile yeni dünyayı askeri alanda birleştirecek ittifak aracını oluşturdu: NATO.
22 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.