Puan vermedi·1062 syf.··
Beğendi
·
2026 5. kitabı
spoiler içerir. bu kitapta ilişkiler ve evliliklerin yanında dönemin rusyasını okuduğumuz söylenebilir. dürüst olmak gerekirse, son sözde de bahsedildiği gibi rusça bilmeyen okurlar ve dönemin
Anna KareninaLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Yayınları · 202555,4bin okunma
Çocukluğunda bilincine yerleşen köye ve köylüye dair olumsuz hatıralar onun kırsal yaşama ve kalkınmaya ilgisinin kaynaklarından biriydi. Bu ilgi ilerleyen yıllarda baskın hale gelerek onun siyasal çizgisinin ana temalarından olacaktır. “Köy-kent” projesi ve “Demokratik Sol’da işçi-köylü el ele” gibi siyasal projelerinin temeli çocukluk yıllarına kadar uzanmaktaydı.
Alıntı
Ben, benim için dünyalar değerinde bir ana kaybettim. Paranın lafı mı olur? Para bulunur. Ana? Söyle, ana bulunur mu?"
Anne Sevgisi
tanrının ağzından evrenin hikayesi, şeytanın günlüğü, ilahi komedya cehennem, rahel tanrıyla hesaplaşıyor. Bu bir klasör. Bunlar aynı klasöre koyduğum kitaplar. Evet ben bunları aynı klasöre
Tek bir kural var: Geçmişteki halinle asla konuşma. Peki, insan her şeyi berbat ettiğini bildiği o âna geri dönse, kurala uyup izlemekle mi yetinir yoksa başka bir hayat yaşamak uğruna raydan çıkmayı mı seçer?