Konusu ilgi çekici olduğu için yarıya kadar merak duygusuyla rahatça okunuyor ama bir yerden sonra evet artık ne olacaksa olsun sonu gelsin diye okuduğum bir kitap oldu ama tıpkı kitaptaki tek gören kişi gibi hissettim kendimi. Her elime aldığımda o pisliğin içindeymiş gibi gözümün önünden gitmiyordu, gözümüze sokuluyor gibiydi yaşananlar.
KörlükJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınları · 2022132bin okunma
Sonsöz bile çok güzeldi. Yeni bir eserini okumayı istemek ayrı bir keyif bitirmek ayrı bir keyif. Terapistler için yol gösterici bir öğretmen niteliğindeydi.
İç yakan, boğaz düğümleyen, dehşete düşüren ne varsa bu o. Keşke yazılmasına sebep olacak şeyler yaşanmamış olsaydı. Okurken gözünüzde canlanıyor her şey.
Sineklerin Tanrısı adlı kitabı yakın zamanda okuduğum için arasında benzerlikler olduğunu hemen fark ettim. Herkesin kolaylıkla okuyabileceği faydalı mesajlar içeren güzel bir kitaptı.
Yarısına kadar geldiğim halde beni etkileyen bir kitap olmadığını fark edip yarım bıraktım. Daha derin duygular olsaydı devam edebilirdim ama yüzeysel bir şekilde ilerleyen olaylar ilgimi azalttı