Ve gençler yaşlılara gelip tavsiyelerini istediği zaman yılların deneyimiyle karşılaşırlar. Ama gençler genellikle, yaşlıların geçmiş zaman ile ilgili tavsiyelerde bulunduğunu düşünerek, bunlardan yararlanmazlar. Unutma ki bugün parlayan güneş, baban doğduğunda da parlayan güneş ile aynıdır ve son torunun ölene kadar da parlamaya devam edecektir.
Üçüncü iyi devlet biçimi, Aristoteles'in politeia dediği demokrasidir. Demokrasi de cahil kitlelerin egemen olduğu bir yönetim biçimine dönüşebilme tehlikesini barındırır.
Aristoteles iyi bulduğu çeşitli devlet biçimlerinden söz etmektedir. Bunlardan biri monarşi, yani bir kişinin en yüksek devlet yöneticisi olmasıdır. Ama bunun iyi bir devlet biçimi olabilmesi için, bir kişinin devleti kendi çıkarına göre yönettiği "tiranlık" halini almaması gerekir.