Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Üç Robot Kanunu 1. Robotlar, insanlara zarar veremez ya da eylemsiz kalarak onlara zarar gelmesine göz yumamaz. 2.Robotlar, Birinci Kanun’la çelişmediği sürece insanlar tarafından verilen emirlere itaat etmek zorundadır. 3.Robotlar, Birinci ya da İkinci Kanun’la çelişmediği sürece kendi varlıklarını korumak zorundadır.
Sayfa 7 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
Yenemedim.
Geldim, gördüm ve bıktım!
Sayfa 164 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
Reklam
En iyi dostlardan
"Hiç kafanızın içinde kendi kendinizle sohbet ettiğiniz oldu mu?
Sayfa 105 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
Bu da bir kuraldır.
İşimizi iyi yapacak kadar salak olduğumuz için, en pis görevleri bize yıktılar.
Sayfa 86 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
Herkesin olması gereken!
Hiçbir şeyi sırf otorite öyle dedi diye kabul etmem.
Sayfa 64 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
Ben Robot
Eğer günün birinde kamu idareciliği yapabilecek bir robot üretilirse, bu işi herkesten iyi kıvırır. Robotbilim Kanunları’na göre insanlara zarar vermez, tiranlık edemez, rüşvet alamaz, önyargılı davranamaz, saçma sapan kararlar çıkartamaz. Ve dönemini başarıyla tamamladıktan sonra ölümsüz olsa bile görevini başkasına devreder, çünkü insanlara bir robot tarafından yönetildiklerini itiraf ederek gururlarını kırmaz. Robotlar bu iş için biçilmiş kaftandır.
Sayfa 205 - İthakiKitabı okudu
Reklam
238 syf.
3/10 puan verdi
·
19 günde okudu
Kitap hakkında çok fazla olumlu yorum var ve çoğu kişi tarafındanda çok beğenilmiş ama beni etkilemedi ve açıkçası beğenemedim. Okumam bile çok uzun sürdü, yarım bırakmamak adına bitirmeye çalıştım. Eğer robot bilimine ve robot dünyasına karşı ilgiliyseniz hoşuna gidebilir, ben ilgisiz olduğum için sevmemiş olabilirim.
Ben Robot
Ben RobotIsaac Asimov · İthaki Yayınları · 20227,3bin okunma
Bazen sıradan olanı görmek daha zordur. İnsanlar 'burnunun ucundaki şeyi' görememekten yakınır. İyi de, karşında bir ayna yoksa burnunun ne kadarını görebilirsin ki?
Sayfa 211Kitabı okudu
modern zamanları düşün. On altıncı yüzyıldan, on sekizinci yüzyıla kadar taht kavgaları yaşanırken Avrupa'nın aklındaki en önemli soru, kıtaya Hapsburg soyunun mu, Valois-Bourbon soyunun mu hükmedeceğiydi. 'Önlenemez' bir çatışmaydı bu, ne de olsa Avrupa'yı yarı yarıya paylaşamazlardı. Gelgelelim, paylaştılar. Ve hiçbir savaşta, taraflardan biri, öbürünü yok etmedi. Onun yerine 1789'da Fransa'da şekillenen yeni toplumsal atmosfer, önce Bourbonları, bir süre sonra da Hapsburgları tarihin tozlu sayfalarına gömdü.
Sayfa 210Kitabı okudu
238 syf.
7/10 puan verdi
·
11 günde okudu
ROBOTBİLİMİNİN YAPITAŞI
İlk kez asimov okumamla birlikte bu kitabı 2 şekilde değerlendirmek doğru olur bence; Birincisi,edebi yönden kesinlikle geliştirilebilir bir kitap çünkü bir kere çoğu hikayenin sonu çok çabuk bağlanmış,kırılma anları kesilmiş gibi geldi heyecan unsurunu sürekli hissetmemle birlikte bir çok hikayenin tadı damağımda kaldı diyebilirim ancak bu eleştiriyi çok insafsız bir noktaya getirmeden şu nokta aklıma geldi bu kitabın yazılış amacı edebi bir nitelik ve haz değil aksine asimov'un temellerini attığı robotbilim üzerine tanıtıcı ve bir o kadar öğretici bir el kitabı olmaktır.Bircok hikayede üstüne basa basa vurguladığı 3 kanun ve bunların üzerinden sürekli bir hikaye oluşturması bu yüzdendir,bilimde yeni bir sayfayı acmis diyebiliriz asimov adına.İşte bu yüzden bilimkurgu severlerin sıkılmadan okuyacagi üstüne üstlük altını çizip sürekli önceki sayfayı açacağı bir eser olmus bu açıdan genel olarak benim adıma bu kitap çok keyifli geçti diyebilirim en sevdiğim ve özellikle dikkatli okumanızı önerdiğim 2 hikayesi ise mantık ve kanıt oldu sırf bu 2 hikayeden bile düşünüp ayri ayri bir kitap yazılabilir. Keyifli okumalar dilerim kitaplarla kalın....
Ben Robot
Ben RobotIsaac Asimov · İthaki Yayınları · 20227,3bin okunma
Reklam
248 syf.
7/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Dokuz robot öyküsünden oluşan güzel bir bilim-kurgu kitabıydı. Üç maddelik robot kanunu robotların insanlara zarar veremeyeceğini belirtiyor ve her öyküde uygulanıyor. İlk öyküdeki dadı robot Robbie robotlar ve insanlar arasındaki duygusal ilişkiyi güzel bir örnekle anlatmıştı. Gregory Powell ve Michael Donovan karakterleri Kovalamaca, Mantık, Tavşanı Yakalamak, Kaçış öykülerinde bulunan ve robotlarla ilgili sorunlar yaşayan iki mühendis. Sorgulamalar yaparak kendini insanlardan üstün sayan robot Cutie, “kaybol” emrine itaat eden robot, Yalancı öyküsündeki insanların zihinlerini okuyan robot, dünyayı robotların yönetme ihtimali ve daha fazlası robotlar üzerinden düşündüren öykülerdi. Vizifon yani görüntülü konuşma (özellikle yazıldığı dönemi düşününce) ve robopsikolog yani robot psikoloğu (robot kanunları gibi) orijinaldi.
Ben Robot
Ben RobotIsaac Asimov · İthaki Yayınları · 20227,3bin okunma
Dış görünüşten fazlasına önem veriyor, zekânıza hayran. Bir kadınla kaşı, gözü için evlenecek biri değil
Sayfa 109
İşimizi iyi yapacak kadar salak olduğumuz için, en pis görevleri görevleri bize yıktılar.
Sayfa 86
Hiçbir şeyi sırf otorite öyle dedi diye kabul etmem."
Sayfa 64
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.