Evrensel kitapların bölgesel hikayeleri
Hayal ürünü olan ve çoğunlukla "köken efsaneleri" veya "yaratılış efsaneleri" denilen bu tür hikâyelere dünyanın farklı dinlerinin ilk temelinde rastlanabilir. Kendi içlerinde belirli bir kabilenin veya halkın yaşadığı belirli bir bölge ve zamanla ilgili bariz bazı yerel özellikleri barındırsalar da, farklı efsanelerin ortak bazı temel özellikleri vardır.
Sayfa 26 - Yordam Yayınları | 2.Baskı 2013Kitabı okuyor
hikayeler ve masallar
Fakat insanlık tarihinin önemli bir kısmı boyunca, insanların bu soruları yanıtlamak için bilimsel araç ve yöntemleri olmamıştır. Bu yüzden bu süre boyunca insanlar, henüz anlayamadıkları şeyleri açıklama girişimi içerisinde, oldukça yaratıcı hikayeler uydurmuşlardır.
Sayfa 26 - Yordam Yayınları | 2.Baskı 2013Kitabı okuyor
Reklam
Sinan Canan, Allah'la konuşsa ne sorar?" Ben her gün konuşuyorum onunla. Bilim diye bir telefonum var, ne sorsam cevap veriyor. Sen de öğren, kullan, alırsın cevabı. Kimisi tefekkür diye bir telefon hattıyla bağlı, kimisi başka bir hatla bağlı, o şekilde alıyor cevabını. Ama evde oturup "Bir aydınlanma olsa da kendime gelsem!" diye bekleyerek bu işler yürümüyor. Dolayısıyla araya adam koyma alışkanlığından vazgeçelim. Hiçbir insan Allah'a sizden daha yakın değil
Bilim, doğanın en son gizemlerini çözemez. Çünkü biz de doğanın, yani çözmek istediğimiz gizemin bir parçasıyız.
İnsanlık tarihinin büyük kısmında, insanların yaşamın evrimleştiğini dahi bilmediğinin farkına varmak önemlidir. İnsanların en uzak atalarımızın bir tür bakteriye benzediği konusunda da kesinlikle hiçbir fikirleri yoktu! Antik dünyada ve 19. yüzyıla kadar, pek çok insan dünyayı çok statik (değişmeyen) bir yer olarak görüyordu.
Sayfa 25 - Yordam Yayınları | 2.Baskı 2013Kitabı okuyor
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.