Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Hayy'dan Gelen Hû'ya Gider
Hayy ve Hû, Allahu Teâlâ'nın isimlerindendir. Atasözü der ki; "Allah'tan gelen, Allah'a gider." Atalarımız bu sözle, "O'ndan geldik, yine O'na döneceğiz." âyetinin ışığında insanın yaşam serüvenini en veciz şekilde ifade etmiştir.
Sayfa 12 - Server YayınlarıKitabı okudu
Hayy'dan Gelen Hû ya Gider Hayy ve Hû Allahu Teâlâ'nın isimlerindendir. Atasözü der ki; "Allah' tan gelen, Allah'a gider." Atalarımız bu sözle, "O'ndan geldik, yine O'na döneceğiz." âyetinin ışığında insanın yaşam serüvenini en veciz şekilde ifade etmiştir.
Reklam
Hayy’dan Gelen Hû’ya Gider
Hayy ve Hû Allahu Teâlâ’nın isimlerindendir. Atasözü der ki: “Allah’tan gelen, Allah’a gider.” Atalarımız bu sözle, “O’ndan geldik, yine O’na döneceğiz.” ayetinin ışığında insanın yaşam serüvenini en veciz şekilde ifade etmiştir.
Sayfa 12 - Server Yayınları 3. BaskıKitabı okudu
Bu “bilmemek” sizin günlük hayatınızda hiçbir şeyi değiştirmez. Hatta belki de ne kadar bilmezseniz o kadar mutlu olursunuz ve belki de bu nedenle bir Rus atasözü “dünyanın en muttu insanları çobanlardır.” der. Çünkü bir çobanın dünyası, sürüsü ve çevresi ile sınırlıdır. Daha fazlasını hem bilmez hem de bilmesi gerekmez. Ama buna karşılık bir “şartlanma” eğitiminden geçmediği için de muhakemesi daha açık, görüşü daha sağlıklı ve hayatta kalabilme yeteneği daha güçlüdür. Ancak ne var ki, hepimiz çobanlar gibi yaşayamayız. Çünkü yaşadığımız kent, aldığımız eğitim, yaptığımız iş ve çevremiz bizi sınırlar. Bize öğretilenleri elbette sorgulayabiliriz ama bütünüyle de yok sayamayız. Bu nedenle düşüncemizde bazı kalıplar oluşmuştur. Örneğin, “şunu” yapmak “doğru” değildir. “Bunu” yapmak ise “hoş olmayacaktır” gibi İnsanî ve ahlakî düşünce ve davranışlar bizi “itaatli” insanlar yapar.
18 öğeden 11 ile 18 arasındakiler gösteriliyor.