Herkesin, hayatın onu kırdığı,içlerden parçaladığı tramvalara karşı kişiliğine özgü bir tepkisi olur.Benim de bugüne dek öncelikle donma ile başlayıp daha sonra soğuk kalma tepkisi ile devam etti.Henuz yeni yeni bu tepkimin de aslında ben olmadığım farkındalığını yaşıyorum.
#229948417
Yasaklamalarına uymak için sizden ruhunuza zarar vermenizi talep eden bir kültür, gerçekte çok hasta bir kültürdür. Bu "kültür", kadının içinde yaşadığı kültür olabileceği gibi, bundan daha kahredici olmak üzere, kendi zihninde taşıdığı ve uyum gösterdiği bir kültür de olabilir.
Donup kalmak bir kişinin yapabileceği en kötü şeydir. Soğukluk, yaratıcılığa, ilişkiye ve bizzat hayata verilen ölüm öpücüğüdür. Bazı kadınlar soğuk olmak sanki bir başarıymış gibi davranırlar. Oysa bu bir başarı değildir. Bu, savunmaya yönelik bir öfke eylemidir.