Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Beyza

240 syf.
·
Puan vermedi
·
11 günde okudu
Kitabın ana teması başarısızlığın nasıl öğrenildiği ve başarılı olmak için neler yapılması gerektiği üzerine kurulmuş. Yani temelde yatan ilk soru; neden başarısız oluyoruz? Çünkü insan önce neden kaybettiğini ve başarısız olmasına sebep olan faktörleri tespit ederse; bu engelleri kaldırarak, başarılı olmanın yollarını da açabilir. Başarısızlık öğrenilmiştir. Başarılı olmak da öğrenilebilir. Her insan kendi hayat ezberlerini yeniden düzenleyebilir. İç dünyamız yenilendikçe dış dünyamız da güzelleşir. Her şey kişinin kendisinden başlar.
Her Şey Seninle Başlar
Her Şey Seninle BaşlarMümin Sekman · Alfa Yayıncılık · 202114,5bin okunma
Reklam
260 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Kitapta yazar temel olarak irademiz üzerinde söz sahibi olabilmemiz için, özellikle kendimizi tüm yönlerimizle tanımalı, bizi biz yapan tüm özelliklerimizi kabul etmeli, gayretimizi ve motivasyonumuza engel olan bizden kaynaklı nedenleri ortadan kaldırmak için birtakım stratejiler geliştirmemiz gerektiğini ve kontrolümüz dışındaki dış etkenlere karşı da eleştirel bir bakış açısına sahip olarak, üzerinde düşünerek bakmamız gerektiğini savunur. Ve bu sürecin kişiyi zorlayabileceğini ve bu zorluğu kişinin kabul ederek isteksizlik yaşamasına engel olması gerektiğini savunur.
İrade Eğitimi
İrade EğitimiJules Payot · İş Bankası Kültür Yayınları · 202328,9bin okunma
192 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Bu kitabın esas konusu, bir milletin nasıl kurtuluşa ereceğine ilişkin bir yol haritası aslında. Finlandiya’nın kahramanı olan Johan Vilhelm Snellman’ın Finlandiya’yı ya da kendi deyişleriyle Suomi’yi (bataklık araziyi) Beyaz Zambaklar ülkesine çevirmeye çalışmasını anlatıyor. Bir milletin köylüsünden, avukatına, rahibine, memuruna, doktoruna, reçel kralına kadar herkese konferans verdirerek ülkesini geliştirme çabasına sahip olan kahramanın bakış açısını, ideallerini, hayat görüşünü içeren bir konuya sahip.
Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Beyaz Zambaklar ÜlkesindeGrigory Petrov · Martı Yayınları · 201899,5bin okunma