“Hayal,bir denize bakmaksa rüya o denizin içine girmektir; serin suyu teninde hissetmek, dudaklarındaki tuz diline değdiğinde mayhoş bir tat bırakmasıdır.”
“Daima prim yapan bu hikayeden bir de sahiden kurtulmaya çalışanlar,mağduriyetini madalya gibi takmayanlar vardır ki, onlara şapka çıkarılır. Mağdur olmuş ve fakat bunu kimlik haline getirmemiş ahali hiçbir vakit mağdur eden haline gelmez. Tekamül eder,hırpalanır,mücadele eder,vazgeçer,umudunu kaybeder,hepsi olur ancak mağdur eden olmaz. Bu önemli ve kıymetlidir.”
“Son vaktin modası affetmek değil söylediğim, unutmak hiç değil, hayatımızı ister aynı insan ister başkasıyla sürdürelim, elden geçirmeli,sallamalı,yenilemeliyiz. Bazılarının altını,bazılarının üstünü çizmemiz, önümüze çıkmalarını önlememiz, mağduriyetlerimizi anıların karanlığında serbestlememiz, öğrenmemiz ve yol almamız gerek.”140