Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

BOX SCİENCE

BOX SCİENCE
@boxscience
ODTÜ-AÜ
223 okur puanı
Mayıs 2021 tarihinde katıldı
BOX SCİENCE bir yorumu yanıtladı.
#ÜLKEMDEMÜLTECİİSTEMİYORUM
Tarık Özkan okurunun profil resmi
Bu sitede bu kadar çok yobaz olduğunu bilmiyordum..
3 önceki yanıtı göster
BOX SCİENCE okurunun profil resmi
20 yaşında biri insanlara yobaz diyebiliyor.Bak bu hangi kafanın eseri anlamış değilim 3 sene önce reşit olmayan biri nasıl diyor buna bir açıklama yapmalısın.
4 sonraki yanıtı göster
Reklam
BOX SCİENCE yorumladı.
Sevdiğiniz kızdan beklentiniz nedir ?
BOX SCİENCE okurunun profil resmi
Sevmediğim olmak için çabalaması.Bu fiziken ve ruhen çok yorucu bir olay.
BOX SCİENCE bir yorumu yanıtladı.
Dünyanın en fakir 50 ülkesinin, 32 'si müslüman ve bu 32 ülkenin devlet başkanlarının tamamı dünyanın en zengin ilk 500 kişisi arasında!!!
BOX SCİENCE okurunun profil resmi
Burada Müslümanlık hedef alınmış.Müslüman ama kötü niyetli alçaklar değil.
16 önceki yanıtı göster
BOX SCİENCE okurunun profil resmi
Toplum denilen şey bireylerden oluşmuyor mu? Ben birey olarak yarın bayram o tatlılığı yaşıycam ve tüm Ateistler de buna mecbur olarak tatil yapıcak sizi etkileyen birşey var mı ? Bilim üreten Ateistler bu zamana kadar bu ülkede ne yaptılar tatilden başka bir ilerleme göremiyorum

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
BOX SCİENCE bir yorumu yanıtladı.
İleti sorularındaki vasatlığı görerek kendimce eskimiş olduğunu düşündüğüm fakat beyin fırtınası için güzel bir tartışma konusu olacak bir soruyu akışa bırakayım. Tarihte olmuş ve gelecekte olabilecek devrimlerin temel itici gücü felsefi bakımdan fikirsel bir değişim arayışı mıdır yoksa kültürel, ekonomik ve sınıfsal bir değişim arayışı mıdır? Bu bağlamda, devrimin tanımı köklü ekonomik, kurumsal ve sınıfsal değişimlerin sonucu mu, yoksa fikirsel temellerin sonucu mu yapılır? Örneğin modern çağın Descartes ile başlaması fikri, Fontenelle, d'Alambert ve Condorcet gibi aydınlanmacı yazarlar tarafından öne sürülmüştür. Dahası, modern devrim bir fikir ve esasen felsefi ve bilimsel kavram olarak başladığı fakat sonradan politika ve teolojik anlaşmazlığın kelime dağarcığına dönüştüğü söylenmiştir. Kartezyen ve Bilimsel devrimler bu konuda Fransız devriminden önce gelir ve bahsettiğim sözde-ikilemi yansıtır. Aslında böylesi soruların tek bir basit cevabı olduğunu düşünmüyorum. Yine de konu üzerine düşünenler buyursun yoruma.
uzra okurunun profil resmi
Tek cümlede özetlemek gerekirse, Ekonomik, kurumsal ve özellikle sınıfsal değişim gerekliliğinden cihetle sıkışan kitlesel gazın, temayüle aykırı fikirsel temeller üzerine kurulması esasına dayanır devrim. Bence bu değişim gerekliliğinin adına, ancak ve ancak toplum tabanında destek bulmadıkça Devrim denilebilmelidir. Genel destek sağlayan hiç bir toplumsal hareket Devrim olamaz. Bekli köklü yenilik, değişim denilebilir adına... O halde toplumda değişiklik gerekliliğine has enerji sıkışmasını bir gerekçeden ziyade, hareket karşısında statükoyu koruma içgüdüsüne göre hareket etmekten kaçınmak ve değişimin zımmen kabulü olarak değerlendirebiliriz.
BOX SCİENCE okurunun profil resmi
Ne güzel kelimeler öyle mealini vereyim •Cihet Arapça kökenli bir kelime olup Yan-Yön ilk anlamıdır daha fazla anlamı var bunu 69 anayasasını okuyan herkes çevirmek zorundadır anlamak amacıyla. Diğer anlamları -Hizmet,vazife -Sebep,bahane -İyi bakarsak semt anlamı bile çıkar(TDK) •Temayül Nedir? -İlk anlamı eğilimdir. -Kitabul Lügateyn Kaynak -Ya da Muhakemetül Lugateyn (Ali Şir Nevai) -Köken arapça •Statüko Nedir? -Süregelen durumun devam ettirilmesi -Latince kökenli (TDK) •Zımmen Nedir? -Doğru yazılışı "Zımnen" -Üstü kapalı dolaylı yoldan anlatmak anlamı(TDK) -Arapça kökenli •Aşırı derece Türkçe aşığıyım fakat bu bir gereklilik çevirmek hukuk kitaplarında bolca var sanki Türkçe dar bir dilmiş bazı kelimelere verilicek Türkçe kelime yokmuş gibi davranmak doğru gelmiyor.
39 öğeden 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.