TAM AĞZIMA LAYIKKKK
9/10
·346 syf.··
Beğendi
·
2026 1. kitabı
KİTABA BAYILDIM ASLINDA! Olay örgüsü olsun karakter analizi olsun tam ağzıma layık, satır aralarına bolll boll yorum sıkıştırdığım, altını çizdiğim dolu dolu bir kitaptı benim için. **Kişisel
Duman ve AynalarElmar Akif · İkinci Adam Yayınları · 202582 okunma
10/10
·254 syf.··
2026 3. kitabı
Bugün sizin karşınıza yeni çıkmış bir kitapla, "petrikor"la geldim. Petrikor'un kelime anlamı gökyüzü ile yeryüzünün kavuştuğu o ilk andaki koku imiş. Bende duyunca şaşırdım açıkçası. Ne yalan söyleyeyim, kitabı okumaya başladığimda fazla bir beklenti içerisine girmeden okumaya başlamıştım fakat zannettiğim gibi olmadı. Her ne kadar bir kadınla bir erkeğin ilişki sürecini ele alsa da, bir deneme roman türünde bir kitap. Klasik romanlardan bu açıdan ayrılıyor zaten. Ayrıca kitapta yer ve zaman olayı yok, sadece kadın ve adam olarak tanımlanan iki karakter arasında zor oluşturulan o duyguyu anlatıyor; AŞK! Kitabın sonlarına doğru tabi bizi şaşırtmayı başarıyor. Aslında kitabın adının anlamındski gibi kadın ve erkeğin ilk tanışma anları be sonrasındaki süreci psikolojik olarak anlatıyor. Anlatım sade olduğu için okuyucuyu hiç sıkmıyor okurken.
PetrikorJonah Axon · Limera Yayınları · 202656 okunma
Ruhumu gözardı etmə, ey yoldaş!
8/10
·180 syf.··
2026 11. kitabı
Bu volume çox da bir hadisə olmadı. Ancaq obrazların arasında olan əlaqələrə daha çox toxunmağa başladılar. Bu da hekayəni növbəti volume-larda kompleksləşdirməyə kömək edəcək. Bu manganın getdikcə həyat və canlı olmaqla bağlı daha da çox düşündürməsi xoşuma gəldi. Ona görə bir neçə "quoto" paylaşacam sizinlə. "If he wants his wounds to heal, they will heal, but he doesn't feel any pain. So he doesn't think of healing them. If it's a life threatening wound then of course it will be healed" — Bu hissədə, məncə, həyatdakı ağrı və əzablarımızın sadəcə bizim öz əməyimiz və fərqindəliyimizlə düzələcəyini yaxşı vurğulayıb mangaka. Bilirəm mən də bu çoxda bilinməyən bir şey deyil, ən azından xoşdur oxumaq. "Life... being dead and being alive. Ain't they the same thing? What matters is to be living?" — Valla mənə də arada bu düşüncələr gəlir və özünəqəsd seçimini gözdən keçirirəm. Am js kiddin' "What does it mean to have life? It is not like ya disappear from this world when you die. The form of yer soul just changes. It is not like you become seperated. They go through birth and death but souls won't be lost. They're always by your side." — Bu çox romantik bir baxış bucağıdır. Hər bir insan unudulmağa məhkumdur, əgər nəsə edən tarixi bir fiqur deyilsizsə. Hər kəs unudulur və önəmsənmir. Yaşayarkən belə bəzən bunu sizə qarşı edilir. Ruhunuzu gözardı etməyəcək şəxsləri tapmalısız.
The Summer Hikaru Died, Vol. 3Mokumokuren · Yen Press · 202442 okunma
8/10
·432 syf.··
Beğendi
·
2026 41. kitabı
·
12 günde okudu
·
Okunma: 24 Mayıs 2026 22:06
Sanırım hayatımda bu kadar detaylı yazılmış bir İngilizce kitap okuduğumu söyleyemem. Bir noktadan sonra bu kitabın iyi çevrilmiş bir Türkçe versiyonunu okumayı gerçekten çok isterdim, ama sanırım
The Elsewhere ExpressSamantha Sotto Yambao · Del Rey Publishing · 20261 okunma
3/10
·192 syf.··
2026 4. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 17 Mayıs 2026 14:15
Bitti!ama nasıl bitti. Ya çok yorucu gerçekten. Ben okurken katlanamıyorum adam tüm bu cümleleri düşünerek yazıyor ya. Bazı cümleleri o kadar yapboz şeklindeki tekrar okuma ihtiyacında bulunuyorum. Bir de ben hızlı okuyan birisiyim. Bu kadar yoğun duygular yaşayıp bir de böyle cümleler kursam kusarım heralde. Okurken acayip kasvet çöktü. Hep bir fakirlik,hep bir kavuşamamak, hep olumsuzluk... ayy yeter be dedim sonlara doğru. Asla içimi aydınlatan bir kitap olmadı. Özlü sözler havada uçuşuyor onu geçtim rüyama bile girdi. Aradaki bazı hikayeler senaryolaştırılabilir nitelikte. Bir tek balon satan amcada çok duygulandım. Baya baya etkiledi beni. Ama geri kalan aşk meşk fasa fiso. Bu kadar yoğun sevenler sevmeyin bi zahmet yaa. İnsanı bayıyor. Romantiklikten ölenlere tavsiyemdir. Gerisi zaten sıkılacağı için okumayın daha iyi.
Kahraman Tazeoğlu
Kahraman Tazeoğlu
İnsan ve Duygular
BambaşkaKahraman Tazeoğlu · Yediveren Yayınları · 20214,760 okunma
7/10
·640 syf.··
Beğendi
·
2026 14. kitabı
·
8 günde okudu
·
Okunma: 15 Mayıs 2026 02:06
Yazarın yazım dili o kadar akıcı ki bir yerde sanki Ayten karşımda ve bana bunları anlatıyormuş gibi hissederek okudum. Akın’ın devrimci olması, Ayten’in aile sorunları, mahalle baskısı, siyasi
Kırmızı Güller Çabuk SolarCeyda Kalender · Artemis Yayınları · 2024204 okunma