Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İstanbul'daki Sultan yönetimi, İngiltere'nin amacına uygun olarak, varlığını sürdürebilmek için, İngiltere'ye tam bir boyun eğme durumundadır. İngiltere'nin planını bozan, Anadolu hareketinin direnişi olmuştur.
Sayfa 295 - AlfaKitabı okudu
Ayrıca Britanya İmparatoprluğu geniş bir Müslüman uyruk kitlesine de sahiptir. İngiliz yöneticileri "en büyük İslâm devletinin İngiltere olduğunu" söylemektedir.
Sayfa 295 - AlfaKitabı okudu
Reklam
İzmit'te işgalcilerle çatışmalara giren Kara Fatma "çavuş" rütbesi almıştır!
Sayfa 255 - AlfaKitabı okudu
Nurettin Peker
Dönen yaralıların anlattığına göre, bazen siperlerin önüne kadar gelen düşman saldırışlarına tüfenge benzer sopalarla karşı konduğu, dipçikleri ile kullanılan süngüsüz tüfekleri ile nöbet beklemek gerektiği söylendiği zaman kadın erkek halkın gözyaşları dökerek bu darlık ve yokluğu gidermeye çalıştıkları görülüyordu.
Sayfa 245 - AlfaKitabı okudu
Nurettin Peker
Kentlinin köylünün tarlalarındaki dikenli, dikensiz tellerini ve telefon tellerini sökerek ordu emrine verdiklerini ve bunun Sakarya Savaşı'ndan sonraya kadar sürüp gittiğini açıklamak Türk tarihine şeref veren bir borçtur.
Sayfa 245 - AlfaKitabı okudu
Ulusal hükümet Yunan taaruzu ile uğraşırken aynı zamanda da iç isyanlarla baş etmek zorundaydı. Denebilir ki, iç isyanlar Yunan taaruzundan daha tehlikeliydi.
Sayfa 238 - AlfaKitabı okudu
Reklam
Cevap Paşa samimî bir lisanla bana sordu: "Bir şey mi yapacaksın, Kemal?" "Evet Paşam, bir şey yapacağım!" "Allah muvaffak etsin!" "Mutlaka muvaffak olacağız!"
Sayfa 174 - AlfaKitabı okudu
M.Kemal, limanı dolduran dev zırhlılara acı acı bakar, yanındaki yaveri Cevat Abbas'a dönerek: "Geldikleri gibi giderler" der.
Sayfa 148 - AlfaKitabı okudu
Yunanlıların İzmir'e ayak basışını hazmedemeyen halk kurtuluş savaşına arzulu hale geldi.
Sayfa 157 - AlfaKitabı okudu
262 öğeden 191 ile 200 arasındakiler gösteriliyor.