tevrat

tevrat

, bir kitap okudu
8/10
·160 syf.··
2020 170. kitabı
Harvard Business Review
7.7/10 · 242 okunma
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Mangalın önünde bir zaman ikimiz de konuşmadan oturduk. Mutluluğun basit ve açık bir şey olup, bir bardak şarap, bir kestane, kendi halinde bir mangalcık ve denizin uğultusundan başka bir şey olmadığına aklım yattı. Yalnız bütün bunların, mutluluk olduğunu insanın anlayabilmesi için basit ve açık bir kalbe sahip olması gerekiyordu.
Sayfa 78
Edebiyat
Yaşayan Zorba'nın okuyan patrona deyişi
İnsan canavardır !.. Canavar diyorum sana! Ona kötülük mü ettin ? Senden çekinir ve titrer. İyilik mi yaptın ? Gözlerini oyar... Aradaki uzaklığı koru, patron ! İnsanlara umut verme. Hepimizin eşit olduğumuzu, hepimizin eşit haklara sahip bulunduğumuzu söyleme ; çünkü hemen senin hakkını çiğner, elinden ekmeğini kapar, açlıktan gebermeye bırakırlar seni. Ben senin iyiliğini isterim, aradaki uzaklığı koru, patron !
Sayfa 54
Edebiyat
Tam ve namuslu düşünceler, sessizlik,ihtiyarlık ve dişsizlik ister. Dişsiz olduğun zaman: < Ayıp çocuklar ısırmayın!> demek kolaydır. Ama, otuz dişin olunca... İnsan gençliğinde canavardır, evcilleşmek bilmez canavardır ve insan yer.
Sayfa 23
Edebiyat