Eşref Sencer

Eşref Sencer
@ccivilengineer
Oku, şâyed sana hisli bir yürek lazımsa...
Bir avuç topraktan başka bir şey olmayan vücudumuzda bir gönül, o gönülde de bir ıstırap vardır. Henüz bu eski dal tamamen kurumamıştır. Sanat büyüsü ile o çeşmeyi aç; her müslümanın içinde bir zemzem vardır.
Sayfa 58 - Sufi Kitap
Din
“Kötü bir anıyı unutmanın en iyi yolu güzel bir tanesiyle değişmektir.”
Bu asır, zamanının İbrahim(a.s.)'ini aramaktadır. Cihan, baştan başa bir puthanedir. Mal, zenginlik, maddeye bağlanmak; bunlar bizim vehim ve zanlarımızın yarattığı putlardır. Lâkin Allah'tan başka Hûda yoktur.
Sayfa 121 - Sufi Kitap
Din
Benim nazarımda cihan, bir geçit yerinden başka bir şey değildir. Binlerce yolcu var, ama bir yol arkadaşı yok. Birçok hısım, akraba var, lâkin kimse bana onlardan daha yabancı değil.
Sayfa 74 - Sufi Kitap
Din
Sen ve ben Allah'ın tarlasıyız. Bu tarlanın mahsûlü gönüldür. Gönül, hayat gelininin bindiği binektir. Sırları bilen insan, yol toprağı gibi alçakgönüllü oldu. Ona bu meziyeti veren sanma ki akıldır, gönüldür.
Sayfa 69 - Sufi Kitap
Din
Başkalarına saygı göstermezseniz, kendinizi aşağılarsınız.
Sayfa 181 - Yordam Edebiyat
Edebiyat