Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Talha

Talha
@celebion
25 okur puanı
Mart 2018 tarihinde katıldı
Dikkatinizi çekmiştir; yamyamlar anlatılırken, insanları kocaman kazanlarda pişirdikleri resmedilir ki külliyen yalandır. Zira o boyutlarda kazan imal etmek, 19. Yüzyılda Batı'da bile çok yeni olan bir teknoloji gerektirirdi.
Sayfa 274
Reklam
"Ahirette harâmın azabı helâlin hesâbı vardır." -Zenbilli Ali Efendi
Sayfa 267
Türk atasözü
"Hasmı yargıç olanın yardımcısı Allah olsun."
Sayfa 243

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Anadolu'da Haçlı sürülerine dur diyen Hakanlar, nebbaşlarla yaptıkları savaşı kaybetmişlerdi.
Sayfa 199
Bernard Shaw'a birisi İngilizce'nin yüzde 80'inin yabancı kelimelerden oluştuğunu söyleyerek laf soktuğunda ünlü düşünürün verdiği cevap çok güzeldir: "Bir arslanın vücudu yediği ceylanlardan oluşur."
Sayfa 164
Reklam
Alman büyükelçisinin, Humann'a yazdıklarını okuyalım: "Müze-i Hümayun Müdürü Osman Hamdi Bey kazı iznini bir yıl daha uzatmakla kalmadı, Bergama'da çıkarılan eserlerin neredeyse hepsini bize 'hibe' etti. İçlerinden bazılarını ayırıp yeni açılan Güzel Sanatlar Mektebi'ne götürdü."
Sayfa 121
Osman Hamdi Bey ve Amerikalılar
"Biz Amerikalılar olarak, Türkiye'de herhangi bir arkeolojik çalışma yapacaksak Osman Hamdi Bey'in rızasını almak zorundayız. Güzel görüşmenin sonunda yanından ayrılırken Hamdi Bey kendiliğinden 'Şu Assos'ta duran şeyleri ne zaman alacaksınız?' diye sorunca 'Ekselansları ne zaman izin verirlerse' diye karşılık verdik. Onun cevabı 'Verdim bile' oldu.
Sayfa 121
Truva ve içinde tahta at geçen savaş o kadar çok anlatılmıştır ki; insanlar tarihte bir tek Truva Savaşı olduğunu sanırlar. Hemen söyleyelim ki bu konuda her şey efsanedir. En başta hikayeyi başımıza saran Homeros'un gerçek olup olmadığı bile tartışılmıştır.
Sayfa 114
"Beyler, size şunu söylemek isterim ki; öğrendiğiniz şeylerin yarısı yanlış ve o yarının hangisi olduğunu bilmiyoruz." William Osler, Oxford tıp mezunlarına hitaben
Sayfa 73
Amerika kaç defa keşfedildi?
Bir kere Amerika'yı keşfeden ilk kişi olamazdı. Zira Kolomb oraya vardığında milyonlarca insan zaten orada yaşıyordu. Üstelik Kolomb hiçbir zaman"yeni bir kıta buldum" dememişti. Asya'nın doğu kıyılarına, Japonya'ya ulaştığını sanıyordu. Biraz gidince Küba'yı Çin sanmıştı. Buna kendisinden sonrakiler de o kadar inanmışlardı ki Amerika ana karasındaki yerlilere Indian (Hindistanlı) adını vermişlerdi.
Sayfa 74
Reklam
İstanbul'da 15 ve 17. yüzyıllar arasında Eyüp'te kar biriktirme çukurları vardı. Bunlardan biri, bugün Piyer Loti Kahvesi'nin bulunduğu tepeydi ki buraya "Karyağdı Tepesi" denilirdi.
Sayfa 43
"Bize öğretilen tarih gücün tarihidir" İster Almanya'da, ister Hindistan'da, devlet çarkı kimin elindeyse onun isteği üzerine tarih oluşturulmuş. Sebep sonuç ilişkisi onların istediği gibi kurgulanmış.
Sayfa 15
Cenap Şahabettin
"İnsan, tarihine her istediğini söyletebilir. Çünkü ölüler, itiraz edemezler."
Sayfa 13
163 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.