Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Etrafımda insanları uzaklaştıran soğuk bir hale var, buzdan bir çember..
Sayfa 628 - Can Yayınları/37. Baskı/2022Kitabı okudu
...bizler hiçbir çemberi açık bırakmayız. Eğer yüreğinde başka insanlara karşı kötü duygularla yürüyüp gidersen ve bu çember kapanmamışsa, bu yaşamın başka anlarında yinelenecektir. Bir kez değil, dersini alana dek defalarca acı çekersin.
Reklam
"Görülemez, duyulamaz, dokunulamaz bir bilinmez dedi bu çember. Kaç yıl süreceği hesaplanamaz, çevresi ölçülemez. Ne beden dayanabilir bu yola ne de bir ruh. İnsanın ömür dediği şey çemberi kat edebilme sanatıdır. Ömür sanatını güzelleştirecek en büyük güç ise çemberin özü, sebebi olan aşktır. Bu sebeple insanın ömür döngüsüne 'aşk çemberi denir. Her insanın doğduğu ve öldüğü nokta birdir. İnsanın yolculuğu başladığında başka yere değil sadece doğduğu yere varabilir. Uyanamadan çemberi tamamlayanlar elem bir neticeye, sırrı keşfedip uyanarak tamamlayanlar ise hakikate varırlar..." Bir Çemberdir Aşk, 1. Sır
Konuşmaları kötü bir dansa benziyor: ses sesle buluşuyor, reverans yapıyor, sallanıyor, geri çekiliyor. Araya başka bir ses giriyor, ama o da bir başka sesle bastırılıyor: iki ses birbirini çember içine alıp kesiliyor. Sözleri bazan geniş sarmallar halinde, bazan da tiz çıkışlar yaparak yükseliyor, ama tümü birden, jöleden yapılmış bir yüreğin inip kalkması gibi, içten gelen bir kahkahayla noktalanıyor.
Derler ki tutku kişinin düşüncelerini çember gibi çevirip gene başladığı noktaya getirirmiş.
Altı Bekçi Atlıkarıncada
Monolog Yaşayamadığım çocukluğumun özlemi hâlâ içimde kıpırdaşır. Çocukluğumu hiç yaşayamadım. Hiç bir oyuncağım olmadı, ne oyuncak tirenlerim, otomobillerim, ne leğendeki suda işleyen oyuncak vapurlar... Mile oynayamadım, bitek zıpzıpım olmadı.. Hiç uçurtma uçurtmadım. Hiç çember çevirmedim. Hiç salonum olmadı. Annemle bir zengin evine bayram ziyaretine gitmiştik. Zengin çocuğunun bi dolu, bi dolu, biçok, biçok oyuncakları vardı. Raylar üstünde giden tirenine tirenine tirenine tireni tiren tir... dokunmak istedim. Elimi uzattım, Annem fısıldayarak payladı: -şışşt, bozarsın! Çektim elimi...
Nesin yayınlarıKitabı okuyor
Reklam
"Artık daha fazla düşmemeye karar vermişti ve içinden, derin bir uçurum hissettiklerinin çevresinden geniş bir çember çizerek dolaşıyordu, tabii bu arada mümkün mertebe pencerelerden uzak durmaya çalışarak."
Sayfa 16 - DergahKitabı okudu
Çok Önemli Bir Geometri Aleti:İP
İpin çok işlevli bir geometri aleti olduğunu belirtmek gerekir. Geometriciler bu aleti hem cetvel, hem pergel, hem de köşebent olarak kullanıyorlar. Cetvel olarak kullanımı oldukça basit: İpi iki sabit nokta arasına gerince düz bir çizgi elde edersiniz. Şayet dereceli bir cetvel tercih ederseniz o zaman da ipinize düzenli aralıklarla düğümler atmanız yeterli olur. Pergel olarak kullanımı da öyle sihirbazlık filan gerektirmez. İpin bir ucunu bir kazığa bağlayın ve öteki ucunu da kazığın etrafında döndürün. İşte size bir çember. Eğer ipiniz dereceli ise bu çemberin çapını kusursuz bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
" Yolum daha nereye götürecek beni? Acayip bir yol, dönemeçler çizerek ilerliyor, belki de bir çember çiziyor. Nasıl ilerlerse ilerlesin, izleyeceğim bu yolu. "
Fakat sonuçta düşüncelerin de, ne kadar herhangi bir özden yoksunmuş gibi görünürlerse görünsünler,bir destek noktasına ihtiyaçları vardır, aksi takdirde dönmeye ve anlamsız bir biçimde kendi etraflarında çember çizmeye başlarlar;onlar da hiçliğe dayanamazlar.
Reklam
Başın hep dik dursun, ne yukarıdan bak, ne eğil ne de oraya buraya çevir.
Hep bir çember, dolanıp durduğumuz! Ne önümüz belli, ne sonumuz. Kim varsa bilen, çıksın söylesin: Nerden geldik? Nereye gidiyoruz?
Başkalarını tanımadan kendini tanımak zordur.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.