Ceren Kilmen

Ceren Kilmen
"dünyada her şey sonunda kitap olmak üzere vardır.." mallarmé
Ankara
Rotterdam
56 okur puanı
Eylül 2018 tarihinde katıldı
Alıntıların tamamı başka yazarlara ait!!
1/10
·424 syf.··
Beğendi
·
2021 8. kitabı
Kitabı okudum. Geldim merakla kitapla ilgili incelemeleri, alıntıları da okudum. kitabın neresi bu kadar sevildi çok merak ediyorum. Tesla, Meryam, İlias ve mafya babası çocuk. Kendimi zorladım ama yok. Sevilecek gibi değil. Nöroroman da bana göre tamamen ticari bir tanım. Kitapta duyup şaşıracağınız herhangi bir “nöro” bilgi yok. Köpekler insanlardan şu kadar kat fazla koku alır.. yumurta içerden çatlarsa hayat başlar ama dışardan çatlarsa ölüm olur.. vs. Bunlar klişe değil de ne? Kitap akıcı tamam, kolay okunuyor. Ama ne yeni bir şey söylüyor, ne de yeni bir bakış açısı katıyor. Bir de arkadaşlar lütfen yazarın, diğer yazarlardan alıntıladığı şeyleri sanki o yazmış gibi burda alıntı olarak paylaşmayın. Alıntıların nerdeyse tamamı bu yazara değil, farklı yazarlara ait. Zaten ben burda yazara değil, size kızıyorum. Bu kitabı koca ülkede bestseller yaptığınız için ve ünlü yazarların sözlerini bu kitaba ait gibi paylaşıp okuyucuyu yanlış yönlendirdiğiniz için.
Pia MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201919bin okunma
Yanılıyorsun. Adam çok sağlam bilgi vermiş. Yumurtanın içerden ve dışardan çatlamasını bir bilgi olarak vermiyor, örnekleme olarak veriyor; herkesin bildiğini, kendisi de bilerek söylüyor. Adam burada duyguların gücünü tarif ediyor. Yaşadığın acı içeridense çok can yakmadığını, ama dışarıdaysa seni o acının öldüreceğini anlatıyor. Klişe olacak bir şey yok. Yazarı sanki başkalarından sözler çalıyormuş gibi ifade etmişsin ama sözlerin altında kime ait olduğu yazıyor. Burada çalıntılık yapıyor diyemezsin. Herkes her sözü her yerde kullanma hakkına sahiptir. Sözlerin sahibi yazardan şikâyetçi değilken sen neyden şikâyetçisin? Kitabı beğenmediğini anladım, ilgini çekmemiş; ama beğenen insanlara da kızma hakkını sana vermez. Demek ki insanlar kitapta senin gibi bilgi aramamış, kendilerinden bir şeyler buldukları için beğenmişler. Okurken keşke kitabın arkasını okusaydın; çünkü arkasında kitabın duygulara yoğunlaşacağı gayet açık. Zaten bu kitabı okumaya başlamamın sebebi de buydu: duyguları anlatan bir kitap.
Önceki 2 yanıtı göster
Kitap Hırsızı
Kitap Hırsızı
ben alıntılarla ilgili yazarı elestirmedim. Okuyucuyu da beğenileri ile ilgili elestirmedim.
Edebiyatın En Tatlı Eşleşmeleri!
Peki ya sizin favori kitabınız hangi tatlı olurdu?
“İyiler de kötüler kadar cesur olmalı”
10/10
·328 syf.··
Beğendi
·
2025 2. kitabı
Ben ateist bi aileden olma ve kendini deist olarak tanımlayan biriyim. Çok küçük yaşlardan beri Allah’ı aradım. Allah’ın varolmasını çok istediğim için, sığınmak için, anlam bulmak için, öldüğümde önce kızsa da sonra affederek beni sevdiklerimle yeniden buluşturmasını istediğim için. Ama onu bulamadım. Hatta öyle çözümsüz bir yere geldim ki artık onu bulsam da sevemeyeceğime inandım. Çünkü kötülüğü de o yarattı, olanlara sessiz kaldı, üstelik ailemi ateist oldukları için sonsuza kadar yakacak diye düşündüm. Kitabını okudum. İyi ve kötüyü keskin çizgilerle ayırdığını gördüm, “ayrıcalıklı aracıları” lanetlediğini de. Kuran’ı tekrar okuyacağım. Onu tekrar arayacağım. Belki ona kilitli kalbimi yeniden açabilirim. Cesaretin için seni tebrik ederim. Umarım kalbin bu derin ve çıkarsız eserin mükafatı olarak huzurla dolar.
Bir Başka Din: TasavvufCemre Demirel · Düşün Yayınları · 2017801 okunma
Allah da Kuran’da insana ait kavramları kullanarak yarattıklarına seslendiği için, onu indirdikleriyle anlamlandırmaya çalışmaktan başka seçeneğimiz yok gibi. Suçtan, cezadan, ödülden, merhamet ve affedicilikten bahsediyor. Affedişin koşullarından hatta vereceği cezanın detaylarından da (‘deriyi değiştirerek yakacağım ki acıyı daha derinden hissetsin.. gibi). Eğer bizlere daha üst perdeden seslenseydi daha evrensel bir söylem kullansaydı belki onu anlamayacaktık o yüzden en basit haliyle korkuyu/ödülü kullanmayı seçti. Yani, ya insana ait kavramlar kullandığı için onu yargılamayı bırakıp, aciz insana hükmetmenin başka yolu olmadığını kabul etmeli ya da bu haliyle evrensel bir inanç sistemi olmaya yetmediğine karar verip başa dönmeli (yani inançsızlığa). Ama din şimdiye kadar okuyup anladığım haliyle beni kendine bağlamaya, içimde bir coşku ve aidiyet oluşturmaya yetmiyor. Özellikle bir kadın olarak bazı ayetler bende hayal kırıklığı yaratıyor. Allah’a inanmak ve hatta onu sevmek okuyan ve düşünen herkes için bir seçenek değil bir sonuç zaten. Bunu olumlu sonuçlandırmak için yeterince veri yok elimde. Dediğim gibi bu benim tercihlerimin değil, sürecin sonucu. Bu da tek başına bir hayal kırıklığı ve boşluk hissi zaten. Üstelik yanılıyorsak sonsuza kadar deri değiştirerek yanma ihtimali de kapıda bekliyor :/ Cevap ve verdiğin emek için teşekkürler bu arada. Umarım sonuçlar bizi iyiye, güzele götürür :)
Asıl Cahil Kim? Kâğıt israfı!
3/10
·188 syf.··
2024 36. kitabı
Birine cehaletten kurtulmayı vaat edebilmek, dünyadaki en büyük iddialardan birisi olabilir.Bu iddiayı gerçekleştirmek için de herhalde çok büyük bir bilgi birikimine gerek vardır. Celal Şengör,
Cehaletten Kurtulma SanatıCelâl Şengör · Masa Kitap · 2024779 okunma
Tam olarak böyle düşünüyorum. Uğraşıp yazmama gerek kalmadı. Kitap ne yazık ki hiç samimi değil.
Evet, ekşi sözlükte de birisi mesaj atmıştı. Derleme bir kitap olduğu ve bunun benim gibi insanlar için yazılmadığı savunuldu, ancak öyleyse daha kötü çünkü o şekilde de içi dolu bir bilgi yok içinde.