Hangi masal ânsızın beni bulur; bilmedim Hangi merhem derdime derman olur; bilmedim...
Şiir
Zeynep Dizdar/kör kurşun
Zaten hangi derdime derman oldun Durgun sular, güller solgun, kalbim yorgun Artık hayallerimde ,bile kalmadı yerin Giderken kalbime sapladın kör kurşun.
Müzik
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Derdime vakıf değil canan Beni handan bilir, Hakkı vardır şad olanlar Herkesi şadan bilir...
Derman arardım derdime, Derdim bana derman imiş.
BABAMIN MİRASI
İnce belli bir çay bardağı başucumda kum saati Her kum tanesi ömürden bir gün Yetmiş iki yerden kırılır mı bir gönlün takati Bir öncekinden acımasızsa her dün Katli vaciptir beklenen bu son gün. Bassana bağrına şu yaşlı başımı Parmakların dolaşsın saçlarımda Erkek adam nasıl ağlarmış görsünler Ne fark eder ha altmışında ha otuzunda Hep kadınlar mı ağlayacak erkeklerin omuzunda. Sözün bittiği yerdeyim gözümün önünde yüzün Birkaç damla gözyaşı birkaç tutam hüzün Ne kapanmaz yaraymış, birde zaman her derde devadır derler… Oysa ben arasındayken kapanmış gök ile yerler Sevgiden daha çok şefkata ihtiyacım Başımdan büyük dertlerim, darağacına muhtacım Kendime celladım ben verilecek bir başım Elliyi çoktan aştım ama bir çocuk kadar yaşım. Yırtılsa şu göğsüm her kaburgam bir Havva Sura üflenmeden kapanmaz vallahi bu dava. Hakkım varsa helal olsun, ki ram’dım emrine Bir tek onun sevgisi merhem olurdu derdime Ne sevdiğini söyledi ne başımı okşadı Bir kez olsun aferin deyip, benim ile coşmadı Adam olmaz senden derdi hiçbir gün unutmadım Adam olmadım baba yüzünü karartmadım.
Şiir
Nesin methedeyim bir kaşı kare, Şu sineme açtı anam onulmaz yâre, Dünya tabip gelse derdime çare, Derdimin dermanı anam Lokman'a kalsın.
Müzik