ESAS OLAN PAYLAŞMAK
Bu yazımda birkaç konudan, birkaç meseleden, birkaç fikirden görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Paylaşmak güzeldir esasına dayanarak duygu ve düşüncelerimi dile getirmek istiyorum. Samimiyetle samimi cümleler kurmaya gayret edeceğim. Beni okuyanlar, doğal yazdığımı ve sade bir dil kullanmaya özen gösterdiğimi bilir! Beni ve kalemimi
Mustafa Reşat Bey’in memurluğunun ilk döneminden beri neredeyse takıntılı biçimde eleştirdiği ve Doğu/Güneydoğu bölgelerindeki en başat sorun olarak gördüğü aşiretlere dayalı feodal düzen, 1938’de Dersim’de gerçekleştirilen “tedib” hareketiyle ilga edilir. Bu bölge, Mimaroğlu’nun layihalarında defaatle belirttiği üzere, devletin kontrolünde, bir toplum ve etnisite mühendisliği etrafında “modernleştirilir.” Devletin bölgeye yönelik yaklaşımındaki ve buna bağlı olarak uygulamaya koyduğu siyasalardaki devamlılık ve süreklilik dikkat çekicidir. Bu meseleye ilişkin raison d’etat (devlet çıkarı) Mustafa Reşat gibi bir bürokratta somutlaşır.
Reklam
"Sana ölüm gelinceye kadar Rabbine ibadet et." (Hicr 15/99) âyetini düşündüğümüz zaman vahyin teklif ettiği karakter inşasının yaşam boyu devamlılık esasına dayandığını belirtmemiz gerekmektedir.
448 syf.
7/10 puan verdi
Çok Wattpad kurgusu okumam arada kafam dağılsın da güleyim resetleneyim diye okurum ama bu kitap kesinlikle onlardan biri değilmiş. Yazarın okuduğum ilk kitabi ve bence kurgusu çok hoş. İnsanda bir merak ve devamlilik sağlıyor. 3 günde bitirdim. Akıcıydı. Sürekli acaba diğer sayfada ne olacak diyerek okudum. Aklıma bir kaç takılan var mesela drakula yankı'nin siyah tül fularını aldi, yankı'nin bundan haberi yok. İleride bunu okuyacak miyiz mesela okuyacaksak da ne zaman? (Ayrıntilari yakalamayi çok severim ve eğer kitapta ilerideki sahnelerde bununla ilgili bir olay geçerse hoşuma gider.) Ayrıca 7 puan ideal bu kitap için çünkü her ne kadar gençlik kitabı olsa da sürekli okunan lanet ve kişilerin sürekli kekeme bir sekilde konusmasi (bı-bırkak, ki-kimsin vb.) bı sure sonra adami gerçekten çok sıkıyor. Onun dışında dediğim ki gerilimli heyecanli akıcı bir kurgu. Devam kitaplarında bozmazsa kesinlikle okunabilir.
Yaralasar - 1
Yaralasar - 1Maral Atmaca · Ephesus Yayınları · 20218,5bin okunma
Kitap okuma ,vb. İşlerde devamlılığın sağlanması.
Bu konu hakkında devrimizin büyük âlimlerinden Muhammed Taki Osmânî şöyle diyor: “Kişinin günlük vazifelerinde (Evrâd, Kitap Okuma, Namaz) devamlılık göstermesinde kendini zorlamasından başka bir yol yoktur.” (Alıntı. "Her gün aynı saatlerde behemehal (mutlaka) çalışmaya otur. Çalışmayı uzun fasıla ile kesip terk etme. Hasta ve yorgun değilsen tatil aylarında bile yavaş ve az da olsa çalış. Ta ki çalışma alışkanlığı körlenmesin ve tekrar çalışmaya koyulmak için zahmet çekmeyesin." (Alıntı)
Bir bitiş, yeni bir başlangıç!
İyilik de kötülük de bulaşıcıdır, devamlılık gösterir. Kötülerin içinde iyi olmak kadar, iyilerin içinde kötü olmak da zordur. İyiliklerin en güzeli UMUTTUR.
Sayfa 284
Reklam
Hiçbir şey devamlılık göstermez. Bir an, bir diğer ana öncülük etmez.
Hiçbir aşk kendi içinden beslenemez, imkansızdır bu. Çünkü aşkın içinde devamlılık, süreklilik ve iki insanı besleyecek derecede güç yoktur. Anlar, buluştuğunuz zamanlar vardır, insanı besleyen ortak kaynaklar vardır ama bu kaynaklar insanı bir yaşam boyu beslemez.
Sayfa 68
Vakti yetiştiremeyen, devamlılık sağlayamayan, sabah namazını rutin hâline getiremeyen ya da hep son vaktinde kılanlarda üç yanlış inanış hâkim olabilir: Birincisi, bilincinin en derinliklerinde diğer işleri namazdan daha çok önemsiyordur. O hâlde namazda sebat edemeyen, iç dünyasında neyi öncelediğine dikkatle bakmalıdır.
Sayfa 65 - Timaş YayınlarıKitabı okuyor
“Başka bir deyişle, babamın yüreğinde uzun bir süre boyunca var olan bu ağırlık -günümüz terminolojisiyle travma- oğlu olarak bana da, kısmen de olsa, aktarıldı. İnsanların birbiriyle bağ kurması böyle bir şeydir, tarih de böyledir. Özünde ‘devamlılık’ denen eylem, tam da bu ritüeldir. İçeriği ne kadar rahatsız edici olup ona sırt dönmek isteseniz de bir parçanız olarak sizde devam edecektir. Eğer öyle olmazsa, tarihin ne anlamı kalırdı?”
Reklam
Bazı kpss tarih notları
1-) Türk İslam Devletleri Yazar-eser ~Mevlana - Divanı kebir ~Hacı Bektaş Veli - Makalat ~Yunus Emre - Divan ~Ahmet Gülşehri - Mantıkut Tayr ~Hoca Dehhani - Selçuklu Şehnamesi Oğuzlar - Dede Korkut Hikayelerini oluşturan Türk topluluğu Kıpçaklar - Dede Korkut Hikayelerine konu olan Türk topluluğu Akkoyunlular - Dede Korkut hikayelerini yazılı
Hani deli gibi günlük yazmak istersin, devamlılık sağlayacağını düşünürsün, yazacak da bir çok şeyin vardır ama hiç o masanın başına geçmezsin ya. 5 yıldır falan bu döngüdeyim...
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.