seher/feminist öfke

müşfik: sen nasıl hayaller kurardın aşık olmakla ilgili? mücver: telaş içinde koşan paltolu bir adam düşlemiştim. yanımdan fişek gibi geçecekti ve bir anlığına göz göze gelecektik. sonra kaybolacaktı ortadan. yere düşmüş bir not defteri bulacaktım. içinde karmaşık haritalar, matematik hesaplamaları, can alıcı cümleler, gazete kupürleri ve yuvarlak içine alınmış anlayamadığım bir kelime yazacaktı. sonra o adamın peşine düşüp onu bir at çiftliğinde ata sarılmış uyurken bulacaktım. bana başından geçenleri anlatacaktı ve aşık olacaktım. sonra onunla maceralara atılacaktık. beni sıradan hayatımdan kurtaracaktı.
Sayfa 21 - muhammed güleroğlu·Kitabı okudu
İzdiham
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
sokak çıkmaz diye mi çıkamayız, çıkamadığımız için mi çıkmazdır sokak.
Sayfa 18 - güray süngü·Kitabı okudu
İzdiham
bir başkası bize acı çektirme kudretine sahip değildir. bizim ona yüklediğimiz anlam, ondan beklentimiz, onunla kurduğumuz hayaller bize acı verir.
Sayfa 17 - seda nur bilici·Kitabı okudu
Psikoloji
bana bakma sen canına kıyan bir şehir gibi odama çekildim resminin bakmadığım yerlerinden bana ateş ediyorlar yaşadıkça bunaltan, yaşadıkça fışkıran bir budanmadır bizimki
Sayfa 15 - bülent parlak,·Kitabı okudu
Şiir
bazı kelimeler vardır. vardır ve harfleri içimizi ısıtır. içimizi ısıtır çünkü incelikle örülmüşlerdir. bizim için. üzerimize yakışsın diye. el işi hırkalar gibi, hamarat annelerin ördüğü. uzun, soğuk, belki de yalnız kışlar için. uzak bir taşra kasabasında kar yağarken giyilmek üzere. bazı kelimeler vardır. iyi ki vardır. yoksa nasıl dokunur insan bir ötekine bazı kelimeler olmazsa. şefkatle, dostça, incitmeden. nasıl?
Sayfa 10 - atakan yavuz·Kitabı okudu
İzdiham