1969’da yayınlanan tipik bir televizyon reklamına bakalım: Uzun saçlı, dökümlü entari giymiş bir erkek akarsudan avcuna aldığı suyu içiyordu. Reklamdaki şarkının sözleri “Hayatı yaşamak için yepyeni bir yol var, Pepsi sizi o hayata taşır’ şeklindeydi.
📚🔔 Tatil zili çaldı!
Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞
Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Yeni reklamlar gerçek hayatı yansıtıyordu: Rahat giyimli güzel ve genç insanlar etrafta takılıyor ve eğleniyorlardı. “Canlan!" diyordu reklam metninde, “Sen Pepsi Jenerasyonundansın!"
Kendini “her yönüyle Amerikalı" olarak konumlandıran Coca-Cola’nın kastettiği beyaz Amerikalılar olduğu için, kısaca Pepsi 1940'larda niş pazarlamayı denemek amacıyla tamamı zencilerden oluşan bir pazarlama departmanı kurmuştu.
Pepsi'nin ismi, patentli ilacın iyi geldiği iddia edilen şikayetlerden birini, hazımsızlığı ifade eden “dispepsia" kelimesinden esinlenilerek oluşturulmuştu.