Hacer

Hacer
@dilhun___
Doğa yürüyüşlerini, seyahati, kitap okumayı,ellerini kullanarak bir şeyler tasarlamayı sever. İstanbul'da yaşar Karadeniz'i özler.

Hacer

, bir kitap okudu
8/10
·523 syf.·
Beğendi
·
262 günde okudu
·
2020 44. kitabı
Doğan Hasol
8.4/10 · 65 okunma
Reklam
Müthiş
Yataklı vagonda yolculuk şüphesiz çok rahat bir şey. Fakat insani garip bir surette etrafından ayırıyor; adeta eski manasında yolculuğu öldürüyor. Bir mermi gibi sağla solla temas etmek fırsatını bulmadan, gideceğiniz yere sadece yanınızda götürdüğünüz şeylerle varıyorsunuz. Falan istasyondan üzülerek veya sevinerek biniyorsunuz, bir başkasında esneyerek iniyorsunuz. İkisinin arasına, kitaplarınızın, her günkü endişelerinizin içinden, ancak şöyle bir göz atılabilen bir iki manzara girebiliyor. Asıl yolculuğu galiba üçüncü mevki vagonlarda aramak lazım. Gerçek hayatı halk arasında aramak lazım geldiği gibi... Çünkü orada insanlarla en geniş manasında temas var.
Sayfa 57 - Dergah Yayınları·Kitabı okudu
Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş
Sayfa 57 - Dergah Yayınları·Kitabı okudu
Yemen, Anadolu'nun çektiği acıların bir parçası, hatta en küçüğüdür. Daha acıklısı var: Verimsiz bir toprağın getirdiklerine beş on kuruş eklemek için memleketinden ayrılıp İstanbul sokaklarında kaybolan zavallılara arkada kalanların hasreti... "Di gel, di gel, dadaş gel!..." diye atılan çığlıklar, bu toprağın üstünde yaşayanların asıl romanlarını, şartların, zaruretlerin gerçek yüzünü verir.
Sayfa 54 - Dergah Yayınları·Kitabı okudu
Reklam