Bahçeme hoşgeldiniz 𓅫
Dünyanın yaratilma sebebi aşktır 𓆸
Tüm yazılan kitaplar aşkı anlatmak için
uğraşır. Aşkı anlamanın en kısa ve
güzel yolu Kuranı Kerim okumaktır♡︎︎
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki, o zamanda dinini muhafaza için (karşılaştığı sıkıntılara) sabreden kimsenin hâli, ateş korunu elinde tutan (kimsenin hâli) gibi (şiddetli) olacaktır.” (Sünen-i Tirmizî)
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “(Ey hanımlar) sizden birinizin (Rabb’inin rızasını gözeterek) evindeki hizmeti var ya, işte o kimse, evindeki hizmeti sebebiyle Allah yolunda cihâd edenlerin sevabına nâil olur.” (Müsned-i Ebû Ya’lâ)
Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Ümmetim, yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır. Bir fırkadan başka hepsi cehennemliktir.” Ashâb-ı Kirâm ‘O bir fırka hangisidir, yâ Resûlallâh?’ diye sual edince, Peygamberimiz (s.a.v.) “Benim ve ashâbımın yolunda olanlardır.” buyurdular. (Sünen-i Tirmizî)
"Ashabın ulularindan olan Sa'd bin Ebi Vakkas peygamberimize: "Ya Resulallah! Dua buyurun ki, sizin duanız bereketiyle bizim de duamız reddolunmasin, kabul olsun" dedi. Peygamberimiz: "Ey Sa'd! Duanin kabul olması için helal yemelisin." (Taberani, Evsat'ta)